Zacięty zamek od prawych drzwi !!!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zacięty zamek od prawych drzwi !!!!!
Witam.... mam problemik z otwarciem drzwi w MK IV i nie wiem jak się do tego zabrać....
nie ma podejścia do zdemontowania zamka poiewaz drzwi są zatrzaśnięte. Czy istnieje sposob na jakieś nie inwazyjne otwarcie tych drzwi ?
Dziękuję za wszystkie podpowiedzi
ps rygluje i odbezpieczam zamek ręcznie ale to i tak nic nie daje...bez reakcji :/
nie ma podejścia do zdemontowania zamka poiewaz drzwi są zatrzaśnięte. Czy istnieje sposob na jakieś nie inwazyjne otwarcie tych drzwi ?
Dziękuję za wszystkie podpowiedzi
ps rygluje i odbezpieczam zamek ręcznie ale to i tak nic nie daje...bez reakcji :/
Hanysek83, musisz od środka zdjąć tapicerke i rozebrać powoli je od środka żeby niczego nie połamać i później to już prawie wszystko będzie na wierzchu
napewno nie będziesz miał łatwo, tutaj masz link gdzie jest bardzo ładnie opisana rozbiórka drzwi, razem z zamkiem, powinno troche pomóc
http://stores.ebay.co.uk/VW-Teesside/Wi ... Guide.html
napewno nie będziesz miał łatwo, tutaj masz link gdzie jest bardzo ładnie opisana rozbiórka drzwi, razem z zamkiem, powinno troche pomóc
http://stores.ebay.co.uk/VW-Teesside/Wi ... Guide.html
Ostatnio zmieniony pn wrz 22, 2008 21:43 przez Kulon, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Hanysek83, chętnie bym Ci pomógł ale na odległość takiej sprawy nie załatwimy raczej, to jednak jest usterka typu gdzie trzeba to troche pomacać - sorry chciałem dobrze
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
PL
Wiesz jak juz nic nie daje rady po prostu postaraj sie odciac ja od srodka. Jesli bedziesz potrzebowal druga to ci wysle(chwile to potrwa ze wzgledu na odleglosc )
http://motors-leicester.co.uk
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
e-mail: [email protected]
Mobile: 07515651171
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
e-mail: [email protected]
Mobile: 07515651171
Hanysek83 zrób sobie z cienkiego twardego drutu lub cienkiej blaszki cięgno z haczykiem na końcu i wsadź go w drzwi od zewnętrz między szybę a uszczelkę - chodzi o to aby haczyk zaczepił się o linkę zamka na końcu której jest plastik wchodzący w gniazdo klamki i wtedy staraj się ją ciągnąć do siebie aż drzwi się otworzą - to chyba najmniej kosztowny sposób awaryjnego otwarcia drzwi w modelu 3D
No tak ale ja mam rozebrane drzwi i od środka mogę ruszać tą linką. Tylko zamek nie reaguje .... jest tak jak by był zaryglowany a nie jest bo prubowałem otwierac i zamykać z pilota oraz tego cypka do zamykania... ujeb... te zamki W MK3 nie miałem nigdy kłopotu z zamkiem.
[ Dodano: 24 Wrz 2008 19:25 ]
dziękuje z pomoc kolego rakczek..... to była wina linki, odczepiłem ją od środka i zamek puścił pozdrawiam
dziękuje z pomoc kolego rakczek..... to była wina linki, odczepiłem ją od środka i zamek puścił pozdrawiam
Witam,Hanysek83 pisze:No tak ale ja mam rozebrane drzwi i od środka mogę ruszać tą linką. Tylko zamek nie reaguje .... jest tak jak by był zaryglowany a nie jest bo prubowałem otwierac i zamykać z pilota oraz tego cypka do zamykania... ujeb... te zamki W MK3 nie miałem nigdy kłopotu z zamkiem.
Robiłeś coś dodatkowo przy zamku aby się nie zacinał ?
Ja mam podobny problem z tylnymi lewymi drzwiami.( 5D )
Wczoraj po otwarciu auta centralnym zamkiem nie wyskoczył rygiel z tylnych lewych drzwi.Po pociągnięciu za obie klamki ( zewnętrzną i wewnętrzną ) drzwi się nie otwierają , rygiel po pociągnięciu za klamkę wewnętrzną ( duży opór przy ciągnięciu za klamkę ) podnosi się ale po puszczeniu klamki , opada - drzwi są nadal zaryglowane.
Nie wiem czy to sprawa elektryczna czy mechaniczna.Moze prąd nie dochodzi do siłownika zamka albo zablokował się mechanicznie zamek.
Nie słychać pracy siłownika przy próbie otwarcia z pilota tych drzwi.
Jak było u ciebie ?
I zauwżyłem jeszcze jedno:
Po odryglowaniu centralnym zamkiem przednich prawych drzwi, żeby je otworzyć trzeba za każdym razem dwa razy pociągnąć za klamkę ? Coś się sypie , czy Ten Typ Tak Ma ?
pozdr
Ostatnio zmieniony sob paź 18, 2008 07:45 przez arthek, łącznie zmieniany 3 razy.
Rygiel "wychodzi" z drzwi , tylko problemem jest to że trzeba dwa razy klamkę pociągnąć i dopiero z drugim razem drzwi sie otwierają.greg pisze:ni eodryglowuje znaczy sie - coś się sypie - może tylko złapał błędy komfort - skasuj VAGiem i jak dalej będzie problem to wyjmuj zamki i popraw lutyarthek pisze:Coś się sypie , czy Ten Typ Tak Ma ?