To ja sie przyłącze do grupy narzekającej na brembo. Moim skromnym zdaniem najtańsza linia brembo to plastelina. Podkreślam najtańsza linia, z brembo max doczynienia nie miałem więc się nie wypowiadam. Kupiłem wychwalane tu tarcze wentylowane, wszystko pięknie pudełeczko, woreczki, naklejeczki, instrukcja. Po założeniu pracowały pięknie.... niestety przez jaiś ~ miesiąc zaledwie. Potem pojawiło się przy hamowaniu bicie na kierownicy które narastało wraz z upływem czasu. Niestety pozbyłem się starych tarcz a auto musiało jeździć i musiałem przetoczyć ten syf. Po przetoczeniu znowu były doskonałe niestety tylko przez ~miesiąc. Być może trafiłem na jakąś felerną partie i kiepska jakość brembo nie jest regułą. Ale ryzyko kupienia bubla istnieje. Z tego co wyczytałem na forum mój przypadek nie jest jedyny.
Teraz mam ATE i jestem mega zadowolony zero bicia, hamują lepiej od brembo i są lepiej wykonane. Tzn tarcze ATE są polakierowane dzieki czemu nie rdzewieją, goły metal widać tylko w miejscu tarcia o klocki.
Tarcze Brembo, klocki Ferodo - dobry zakup?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- szyszka1981
- vw rullezzzz!!!!
- Kontakt: