kupiłem golfa 2 i mam pare pytan
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziś dokładnie sprawdziłem i... wyszły chyba jaja, bo na nalepce na tylnym pasie jest oznaczenie PN ale na silniku napewno jako druga jest R a co do pierwszej to może byc P albo jakaś podobna. Pierwsza litera jest bardzo słabo widoczna.
Zaznaczam, że w papierach mam wpisane PR.
Byłem dziś u mechanika, bo wymieniałem rozrząd i powiedział, że jest to silnik z jednopunktowym wtryskiem, sondą lambda i katalizatorem. Pasek, który kupowalem był do benzyny 1,6.
Ciekaw jestem Waszych opinii na ten temat.
Czy można wogóle rozpoznać okiem laika czy jest to silnik 1,6 czy jakiś inny? bez zaglądania w papiery oczywiście.
Pozdrawiam
Byłem dziś u mechanika, bo wymieniałem rozrząd i powiedział, że jest to silnik z jednopunktowym wtryskiem, sondą lambda i katalizatorem. Pasek, który kupowalem był do benzyny 1,6.
Czy można wogóle rozpoznać okiem laika czy jest to silnik 1,6 czy jakiś inny? bez zaglądania w papiery oczywiście.
Pozdrawiam
Zrób zdjęcie silnika jesli masz mozliwość i umiesc na forum.adamas25 pisze:Dziś dokładnie sprawdziłem i... wyszły chyba jaja, bo na nalepce na tylnym pasie jest oznaczenie PN ale na silniku napewno jako druga jest R a co do pierwszej to może byc P albo jakaś podobna. Pierwsza litera jest bardzo słabo widoczna.
Pozdrawiam
Na jednopunktowym wtrysku to najbardziej pasuje 1,8 RP
Volkswagen - da weiss man, was man hat.
Wszystkie silniki są opisane.
Z tego co wiem to PN jest na gaźniku, a wczoraj macher stwierdzil że mój ma jednopunktowy wtrysk. Albo on jest ślepy albo nie potrafi odróźnić gaźnika od wtrysku.
Tak wogóle to jest to mój pierwszy poważny samochodzik, bo do tej pory jeździłem śmiesznym wytworem z Ukrainy Tam nie mialem problemu, bo był gaźnik.
Uświadomcie mnie jak odróźnić gaźnik od jednopunktowego wtrysku? Czy można sie pomylić?
Pozdro
Tak wogóle to jest to mój pierwszy poważny samochodzik, bo do tej pory jeździłem śmiesznym wytworem z Ukrainy Tam nie mialem problemu, bo był gaźnik.
Uświadomcie mnie jak odróźnić gaźnik od jednopunktowego wtrysku? Czy można sie pomylić?
Pozdro
- Agamek12
- Gadatliwa bestia
Niestety, mechanicy sa tak wyedukowani, mój też przekonywał mnie że mam wtrysk, bo mam lambdę i katalizator!!!adamas25 pisze:Z tego co wiem to PN jest na gaźniku, a wczoraj macher stwierdzil że mój ma jednopunktowy wtrysk. Albo on jest ślepy albo nie potrafi odróźnić gaźnika od wtrysku.
Pozdro
Dawno temu był Golf mk2, potem cośtamcośtam, a teraz:
Ford S-max mk2 i Nissan Qashqai J10.
Ford S-max mk2 i Nissan Qashqai J10.