Sprężyny na tył wzmacniane.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Sprężyny na tył wzmacniane.
Czy ktoś montował takie sprężyny: LESJOFORS LS4295028, są to wzmacniane sprężyny tylniego zawieszenia. Jak one się sprawują, czy mocno usztywniają zawieszenie??
Ostatnio zmieniony pn wrz 22, 2008 13:31 przez popo666, łącznie zmieniany 1 raz.
MarcoVW pisze:golofs jak wozisz po szybe to wsadzasz dystansik pod dolny talerzyk sprezyny, co daje ze sprezyna staje się twardsza i tył wyzej stoi.
Jest takie coś do kupienia ?
A czy można też zastosowac dystans na szpili pod gornym kielichu ?
Ostatnio zmieniony ndz wrz 28, 2008 21:42 przez golofs, łącznie zmieniany 2 razy.
Ech te VW'je jak te kobiety nigdy dosyć i zawsze czarują !
Tego nie ma jak wyliczyć. Wlozysz tuleje 2cm, co znaczy ze sciagniesz sprezyne od dolu o 2cm wiecej. Jej siła wypchnie twoją bude. O ile wypchnie nie wiem.golofs pisze:Jeśli tuleja będzie miec 2cm to automatycznie o tyle podniesie sie tyl ?
To juz mozna wiedziec tylko z praktyki o ile wypycha dystans 2cm a o ile 5cm.
Mozna by bylo wlozyc tależ orginalny tuleje i drugi tależ.
Ale nie będę kupował całego amora z pomodu tależyka
Tylko kto ma zbedny tależyk ?
Może ktoś ma to prosze o kontakt.
Ale nie będę kupował całego amora z pomodu tależyka
Tylko kto ma zbedny tależyk ?
Może ktoś ma to prosze o kontakt.
Ostatnio zmieniony ndz wrz 28, 2008 23:15 przez golofs, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja mam teraz z paska sprezyny. Przez caly jeden rok troche wysoko stal tyl ale teraz opadl po roku wozilem troche materialow budowlanych i dlatego. Teraz jest troche wyzej niz standard ale jak zapakuje sie 5 osob z bagazem to jest git. nie ma prawa ze siedzi.Ale powiem ci ze jak zalozylem z paska to ja zobaczylem to czolg byl z tylu. Wiec nie radze. Mi tylko dlatego opadlo bo wozilem materialy budowlane. Ale podejzewma ze normalnie nie siadzie.Bartass20 pisze:Mam ten sam problem,chciałbym nieco podwyższyć tył.Bo mam hak i LPG.Słyszałem coś o tym że można zastosować sprężyny od passata b3 sedan.Ale nie wiem czym to poskutkuje?
Ja byl zalozyl na twoim miejscu wzmacniane sprezyny i gazowki b4.