Golf MK2 "Rabbit Injection" GTI TDI
Moderator: G0 Karcio
- ygd
- Prezes vwgolf.pl
- Auto: Audi S3
- Silnik: AFN
- Kontakt:
Golf MK2 "Rabbit Injection" GTI TDI
Auto kupiłem na początku 2004 roku MK2 GTI 16v Special..od tego czasu zmieniło się bardzo wiele..właściwie do Tej pory oryginalna została goła karoseria, maska, przednie drzwi i przednia szyba, reszta została wymieniona na nowe, lub lepsze, lub też zregenerowana i zabezpieczona.
Zmiany poszczególnych rzeczy opisze w późniejszym terminie...
w tej chwili jest:
- 1.8 16v KR z oprzętem PL.. 129ps.. LPG Blos, 8.85s do setki na gazie
- elektryka szyb, luster
- żółty rallye front z oryginalnym grilem i znaczkiem
- chromowane klamki passat b1 (przód i tył)
- chromowane uszczelki szyb
- chromowane klamki wewnętrzne i podkładki
- polerowane podnośniki przedniej i tylnej klapy
- polerowane zamki drzwiowe
- deska golf mk3, była twarda, w tej chwili już lepiej docięta miękka
- kierownica raid hp 280mm.. za duża
- tylne lampy biało-czerwone (nie klary) po małej przeróbce
- kit -40mm zimę + kit Koni Sport z regulacja twardości -60/40 oraz zawieszenie pneumatyczne airride (do założenia)
- hamulce przód całkowicie nowe z Corrado G60 280mm - tarcze ATE Power Disc, klocki ate, przewody hamulcowe Ferodo oplatane
- hamulce tył - zaciski Golf MK3 VR6, tarcze Brembo, klocki Ferodo
- fotele recaro z 16v z elektryczną regulacją po regeneracji (nowe gąbki, twardsze, w sumie wyglądają jak nowe)
- sprawny licznik digifiz podświetlony na czerwono (nieaktualne, licznik jeździ w VW Jetta by Jaco)
- obrysy z wersji US
- przednie kierunki w kolorze bursztynowym import USA
- żółte halogeny w szeroki zderzak import USA
- tylne drzwi dodatkowo otwierane z pilota
Najbliższe plany na 2007 rok... :
- poskładanie i odpalenie nowego silnika - TDI PD 101ps - więcej o tym jak już odpali :d
W skrócie...
- TDI PD 101PS z 2003 roku z VW Passata B5
- duży FMIC ze Sprintera
- układ wydechowy - rury 55mm zakończone oryginalnym tłumikiem z 16v
- skrzynia z ASV ze sprzęgłem z G60
- zegary Seat Toledo MK2 TDI PD
- pomalowana komora silnika, zabezpieczone całe podwozie, błotniki, podłużnice itp...
- cała masa przeróbek, nowych części, nowej elektryki, rzeźby...
Najbliższe plany - wykonanie czerwiec/lipiec 2007:
- montaż zawieszenia airride (pneumatycznego) (czeka na montaż u Hansa)
- wyspawanie porządnego orurowania do IC z kwasówki
- wytłumienie całego auta - drzwi (dynamat extreme), podłoga, bagażnik (maty polimerowe) - przygotowanie pod nowe, w miare konkretne audio - odseparowany system z przodu (Morel Pulse 6 1/2), subik w bagażniku (Xetec G-10 XLS) ze wzmacniaczem (DLS A5), nowe radio (JVC KD-LHX552)
- skończenie nowych felg - BBS RM012, nowe ranty jak widać już są, brak w tej chwili nowych opon, trzeba pochromować śrubki, odświeżyć lakier - przód będzie 8", tył 8.5" - czyli to samo co u Apsika :d (opony przód 185/45, tył 195/45 - jeśli się uda kupić) - wstępne foty pod koniec opisu projektu
- montaż kompletnego ospoilerowania od Golfa G60 - progi, nakładki na błotniki, listwy drzwiowe (leży i czeka na montaż)
- nowe oryginalne soczewki do rallye frontu, lub regeneracja starych, stare jednak kiepsko świecą (nowe mam już obiecane)
- kilka poprawek lakierniczych, być może zmiana tylnej klapy na US (leży w garażu takowa)
- montaż nowych zacisków dwutłoczkowych z Audi S2 raz z klockami EBC Green Stuff, oraz sportowymi zbrojonymi przewodami hamulcowymi ferrodo (leży i czeka na montaż)
- boczki oryginalne z wolfsburg edition (kolorystycznie pod fotele + wykładzina w niebieskim kolorze)
- zmiana silnika na TDI PD 130ps, lub zmiana pompowtrysków, turbiny, sprzęgła na F1 Racing Stage 3 + nowy program
...pewno jeszcze się coś uzbiera
po zakupie auto wyglądało tak:
marzec 2004:
- Oryginalne GTI 16v Special, po kilku modach przeprowadzonych przez poprzedniego właściciela, kolegi z forum autocentrum.pl - skórzane fotele z VW Corrado, licznik digifiz, folia na szybach, lusterka M3 look, pełna klapa, zaspawane klamki, jetta front itp...
maj 2004... pierwsza poważniejsza zmiana - felgi... BBS RM 6.5/15" 195/45/15 toyo proxes1 oraz panele głośnikowe z głośnikami 6x9" :
kwiecień 2005:
- zmiana felg na polerowane Le Castellet 6x15", niebieskie lampy hella tył, sprężyny weitec -40mm
wiosna 2005, mocowanie deski z MK3:
maj 2005, na kilka godzin przed wyjazdem na plan zdjęciowy serialu "Kryminalni"
chyba lipiec 2005, nowy wypas biały rallye front... byłem bardzo dumny
Tutaj tutorial montażu
środek w lipcu 2005:
- kierownica Raid 300mm
sesja zdjęciowa wrzesień 2005:
- z nowości biało-czerwone lampy na tył
grudzień 2005..w końcu chromowane uszczelki przednich drzwi:
kilka nowych wypasów zakupionych zimą 2005/2006:
- lifty tylnej klapy
- nakładki na pedały z audi TT
- żółte halogeny w szeroki zderzak
- kierownica Raid HP 280mm
- chromowane klamki z passata B1 bez zamka
- polerowane zamki drzwi
środek kwiecień 2006:
- wspomniane fotele Recaro, dywaniki z logo vwgolf.pl
maj 2006, powrót z Bemowa, wyścigów na 1/4mili..w drodze wyjazdowej BMW wjechało mi w
lipiec 2006, jak to mówią - dzwon podstawią tuningu... przy okazji tyłu pomalowałem całe auto bez maski i dachu (to zostawiłem na przyszły sezon):
lipiec 2006..chwile po lakierze:
Po ogarnięciu auta:
- jak widać auto dostało z powrotem drzwi z klamkami, oryginalną tylną klapę, nowe błotniki, założyłem gwint FK Highsport, felgi stalowe 6x15" na oponach 175/55/15 i oryginalne kołpaki VW,
Polerka lakieru u VWMariana
Pomiar g-techem 8.85s na gazie...
Kolektor ssący pomalowany na czarno, zaciski przód G60, tarcze 280mm ate power disc
Polerowane zamki drzwiowe i nowy znaczek w atrapie:
przed:
i po polerce...
a tu nowe wypasy na zloty
i jeszcze raz lipiec 2006:
Kluczyk oryginał z MK3 (stacyjka i kolumna kierownicza z regulacją też jest do kompletu ) oraz breloczek prosto z USA:
14l Skrzynia pod głośnik Xetec G-10 XLS:
Wstępna przymiarka 2.5" rantu do BBS RM012...
A więc pod koniec sierpnia zakupiłem nowe serce do mojego auta
Całkowicie przypadkiem trafił się silnik 1.9 TDI PD 101ps AVB z VW Passata B5 2003r z przebiegiem około 60tyś (oryginalne plomby na rozrządzie potwierdzają przebieg ).
Jak wiadomo w passacie silnik jest włożony wzdłóżnie, ale po konsulatacji z kilkoma osobami postanowiłem zakupić, cena kusiła
Niestety silnik nie był kompletny, w komplecie była tylko wiązka z ecu, turbina, do tego dostałem skrzynię biegów 5tkę z ASV. Wszystkie pozostałe części musiałem dokupować oddzielnie... naprawdę sporo tego trzeba było dokupić, ale nie wymieniam, bo prawdę mówiąc nie pamietam już dobrze Dlatego własnie tak długo to trawało...jakby był komplecik i $$$ na to...to na samym początku, pewno w ciagu miesiaca bym jeździł
Na początku września zeszłego roku zaczął się swap...
Tutaj ostatnie foto 16v...
I po 2.5 godzinach roboty (z przerwą obiadową ) stary silnik opuścił komorę...
Jak widać kiepsko to wyglądało... sporo rudego, komora zaniedbana...żeby było śmieszniej, jedna poduszka pod silnikiem w ogóle nie była przykręcona...
Więc trzeba było komorę od postaw zrobić...
(szlifowanie rudego)
(odrdzewiacze - RC900)
(mozolne przygotowanie do położenia podkładu)
(podkładzik)
...i tak auto pojechało do lakiernika
..a następnego dnia lakiernik skończył
roboty, przeróbek, kombinacji było naprawdę sporo, jedna z nich, mechanizm zmiany biegów na linki...przy okazji całe podwozie, błotniki, podłóżnice zostały zabezpieczone środkami antykorozyjnymi
I tak sobie autko oczekiwało na nowe serce...
W końcu po kolejnym miesiącu i dokupieniu kilku kolejnych części udało się wrzucić silnik ze skrzynią, nowym sprzęgłem do komory...
Przy okazji fotka pompowtrysków...
Srodek przy okazji dostał oryginalne wzmocnienie deski z MK3, oryginalną kolumnę kierowniczą wraz z regulacja wysokości, także z MK3...
Kolejne dwa miesiące praktycznie bez roboty...lecz w końcu kolejne części zawitały, między innymi nowy intercooler z Mercedesa Sprintera...pierwsze dopasowania... i cóż..okazało się, że praktycznie nic nie trzeba ciąć, tylko dorobić mocowania do IC i chłodnicy... coolerek wszedł na milimetry między podłóżnice i reflektory rallye.
Jedna z nielicznych starych części - chłodnica
Podłączony filtr paliwa a podgrzewaczem i kilka innych 'nowości'
A w środku jak zwykle bałagan
Sporo problemów było z orurowaniem do IC, filtru powietrza, przy okazji się okazało, że akumulator się nie zmieści w komorze, więc trzeba go umieścić w bagażniku...
Tarcze hamulcowe pokryły się już warstwą rudego Nowa miska olejowa musiała zastąpić tę z passata (inne położenie silnika).
Doprowadzanie do porządku poszczególnych elementów w komorze... wciąż brak lapy do alternatora oraz mocowania pedału gazu, oraz układu wydechowego...
No i w końcu po kilku miesiącach oczekiwania udało się skompletować i zamontować łapę alternatora, pompę wspomy, alternator i napinacz... było z tym najwięcej problemów. Na początku kupiłem łapę z TDI VP, okazało się, że może i będzie pasowała, ale wymaga małego frezowania, po dopasowaniu nikt nie pomyślał, że napinacz alternatora nie będzie pasował. Później postanowiliśmy zamontować oryginalną łapę z passata, niestety tutaj kolejny problem, ponieważ silnik jest montowany wzdłóżnie, ma inaczej wyprofilony uchwyt na pompę wspomy, która to zahaczała o belkę silnika, dodatkowo napinacz alternatora zahaczał o podłużnicę, oraz alternator nie pasował. Na koniec udało mi się dostać oryginalną łapę z napinaczem z TDI PD z Golfa..i tutaj kolejny zonk, okazuje się, że alternator nie pasuje, napinacz zahacza o podłużnicę, udaje się na szczęście znaleźć odpowiedni alternator z TDI PD 120A oraz podklepać podłużnicę, do tego wszystkiego udaje się dopasować pasek wieloklinowy na 5 rowków (w passacie jest 5, w a golfie 6, więc alternator musiał także mieć kółko na 5 rowków). Ogólnie mocno zgłębiony temat, ale na szczęście się wszystko udaje Zostały mi w sumie 3 różne alternatory, dwie łapy, napinacz i kupa nerwów straconych na to wszystko
Walka z alternatorami to dopiero początek kłopotów, na początku maja auto jedzie do Łodzi, do zakładu G-lab, gdzie szybka diagnoza pokazuje przestawiony rozrząd o 4 zęby... zdecydowałem się regenerować głowicę... okazuje się, ze na szczęście tylko popychacze poszły, niestety cena nowych zabija.... obrobiona głowica ląduje po 2 tygodniach z powrotem w aucie....następnego dnia silnik odpala Pracuje 2 godziny bez problemu...po jakis 2 latach stania w garażu SUKCES... Zostało ogarnięcie elektryki, zrobienie obiegu wody, IC, doprowadzenie do ładu kilku rzeczy....
W skrócie...
- duży FMIC ze Sprintera
Chciałbym podziękować Mariuszowi i Maćkowi (czyli VWMARIANom) za włożony wkład pracy w auto i samozaparcie
Oraz uysemu i Kaczorowi za szybką diagnozę i poprowadzenie do końca wszystkiego
Foty ze składania wszystkiego będą za jakiś czas, jak przyprowadzę auto z Łodzi do domu i zacznę ogarniać wszystko.
Zmiany poszczególnych rzeczy opisze w późniejszym terminie...
w tej chwili jest:
- 1.8 16v KR z oprzętem PL.. 129ps.. LPG Blos, 8.85s do setki na gazie
- elektryka szyb, luster
- żółty rallye front z oryginalnym grilem i znaczkiem
- chromowane klamki passat b1 (przód i tył)
- chromowane uszczelki szyb
- chromowane klamki wewnętrzne i podkładki
- polerowane podnośniki przedniej i tylnej klapy
- polerowane zamki drzwiowe
- deska golf mk3, była twarda, w tej chwili już lepiej docięta miękka
- kierownica raid hp 280mm.. za duża
- tylne lampy biało-czerwone (nie klary) po małej przeróbce
- kit -40mm zimę + kit Koni Sport z regulacja twardości -60/40 oraz zawieszenie pneumatyczne airride (do założenia)
- hamulce przód całkowicie nowe z Corrado G60 280mm - tarcze ATE Power Disc, klocki ate, przewody hamulcowe Ferodo oplatane
- hamulce tył - zaciski Golf MK3 VR6, tarcze Brembo, klocki Ferodo
- fotele recaro z 16v z elektryczną regulacją po regeneracji (nowe gąbki, twardsze, w sumie wyglądają jak nowe)
- sprawny licznik digifiz podświetlony na czerwono (nieaktualne, licznik jeździ w VW Jetta by Jaco)
- obrysy z wersji US
- przednie kierunki w kolorze bursztynowym import USA
- żółte halogeny w szeroki zderzak import USA
- tylne drzwi dodatkowo otwierane z pilota
Najbliższe plany na 2007 rok... :
- poskładanie i odpalenie nowego silnika - TDI PD 101ps - więcej o tym jak już odpali :d
W skrócie...
- duży FMIC ze Sprintera
- pomalowana komora silnika, zabezpieczone całe podwozie, błotniki, podłużnice itp...
Najbliższe plany - wykonanie czerwiec/lipiec 2007:
- montaż zawieszenia airride (pneumatycznego) (czeka na montaż u Hansa)
- wyspawanie porządnego orurowania do IC z kwasówki
- wytłumienie całego auta - drzwi (dynamat extreme), podłoga, bagażnik (maty polimerowe) - przygotowanie pod nowe, w miare konkretne audio - odseparowany system z przodu (Morel Pulse 6 1/2), subik w bagażniku (Xetec G-10 XLS) ze wzmacniaczem (DLS A5), nowe radio (JVC KD-LHX552)
- skończenie nowych felg - BBS RM012, nowe ranty jak widać już są, brak w tej chwili nowych opon, trzeba pochromować śrubki, odświeżyć lakier - przód będzie 8", tył 8.5" - czyli to samo co u Apsika :d (opony przód 185/45, tył 195/45 - jeśli się uda kupić) - wstępne foty pod koniec opisu projektu
- montaż kompletnego ospoilerowania od Golfa G60 - progi, nakładki na błotniki, listwy drzwiowe (leży i czeka na montaż)
- nowe oryginalne soczewki do rallye frontu, lub regeneracja starych, stare jednak kiepsko świecą (nowe mam już obiecane)
- kilka poprawek lakierniczych, być może zmiana tylnej klapy na US (leży w garażu takowa)
- montaż nowych zacisków dwutłoczkowych z Audi S2 raz z klockami EBC Green Stuff, oraz sportowymi zbrojonymi przewodami hamulcowymi ferrodo (leży i czeka na montaż)
- boczki oryginalne z wolfsburg edition (kolorystycznie pod fotele + wykładzina w niebieskim kolorze)
- zmiana silnika na TDI PD 130ps, lub zmiana pompowtrysków, turbiny, sprzęgła na F1 Racing Stage 3 + nowy program
...pewno jeszcze się coś uzbiera
po zakupie auto wyglądało tak:
marzec 2004:
- Oryginalne GTI 16v Special, po kilku modach przeprowadzonych przez poprzedniego właściciela, kolegi z forum autocentrum.pl - skórzane fotele z VW Corrado, licznik digifiz, folia na szybach, lusterka M3 look, pełna klapa, zaspawane klamki, jetta front itp...
maj 2004... pierwsza poważniejsza zmiana - felgi... BBS RM 6.5/15" 195/45/15 toyo proxes1 oraz panele głośnikowe z głośnikami 6x9" :
kwiecień 2005:
- zmiana felg na polerowane Le Castellet 6x15", niebieskie lampy hella tył, sprężyny weitec -40mm
wiosna 2005, mocowanie deski z MK3:
maj 2005, na kilka godzin przed wyjazdem na plan zdjęciowy serialu "Kryminalni"
chyba lipiec 2005, nowy wypas biały rallye front... byłem bardzo dumny
Tutaj tutorial montażu
środek w lipcu 2005:
- kierownica Raid 300mm
sesja zdjęciowa wrzesień 2005:
- z nowości biało-czerwone lampy na tył
grudzień 2005..w końcu chromowane uszczelki przednich drzwi:
kilka nowych wypasów zakupionych zimą 2005/2006:
- lifty tylnej klapy
- nakładki na pedały z audi TT
- żółte halogeny w szeroki zderzak
- kierownica Raid HP 280mm
- chromowane klamki z passata B1 bez zamka
- polerowane zamki drzwi
środek kwiecień 2006:
- wspomniane fotele Recaro, dywaniki z logo vwgolf.pl
maj 2006, powrót z Bemowa, wyścigów na 1/4mili..w drodze wyjazdowej BMW wjechało mi w
lipiec 2006, jak to mówią - dzwon podstawią tuningu... przy okazji tyłu pomalowałem całe auto bez maski i dachu (to zostawiłem na przyszły sezon):
lipiec 2006..chwile po lakierze:
Po ogarnięciu auta:
- jak widać auto dostało z powrotem drzwi z klamkami, oryginalną tylną klapę, nowe błotniki, założyłem gwint FK Highsport, felgi stalowe 6x15" na oponach 175/55/15 i oryginalne kołpaki VW,
Polerka lakieru u VWMariana
Pomiar g-techem 8.85s na gazie...
Kolektor ssący pomalowany na czarno, zaciski przód G60, tarcze 280mm ate power disc
Polerowane zamki drzwiowe i nowy znaczek w atrapie:
przed:
i po polerce...
a tu nowe wypasy na zloty
i jeszcze raz lipiec 2006:
Kluczyk oryginał z MK3 (stacyjka i kolumna kierownicza z regulacją też jest do kompletu ) oraz breloczek prosto z USA:
14l Skrzynia pod głośnik Xetec G-10 XLS:
Wstępna przymiarka 2.5" rantu do BBS RM012...
A więc pod koniec sierpnia zakupiłem nowe serce do mojego auta
Całkowicie przypadkiem trafił się silnik 1.9 TDI PD 101ps AVB z VW Passata B5 2003r z przebiegiem około 60tyś (oryginalne plomby na rozrządzie potwierdzają przebieg ).
Jak wiadomo w passacie silnik jest włożony wzdłóżnie, ale po konsulatacji z kilkoma osobami postanowiłem zakupić, cena kusiła
Niestety silnik nie był kompletny, w komplecie była tylko wiązka z ecu, turbina, do tego dostałem skrzynię biegów 5tkę z ASV. Wszystkie pozostałe części musiałem dokupować oddzielnie... naprawdę sporo tego trzeba było dokupić, ale nie wymieniam, bo prawdę mówiąc nie pamietam już dobrze Dlatego własnie tak długo to trawało...jakby był komplecik i $$$ na to...to na samym początku, pewno w ciagu miesiaca bym jeździł
Na początku września zeszłego roku zaczął się swap...
Tutaj ostatnie foto 16v...
I po 2.5 godzinach roboty (z przerwą obiadową ) stary silnik opuścił komorę...
Jak widać kiepsko to wyglądało... sporo rudego, komora zaniedbana...żeby było śmieszniej, jedna poduszka pod silnikiem w ogóle nie była przykręcona...
Więc trzeba było komorę od postaw zrobić...
(szlifowanie rudego)
(odrdzewiacze - RC900)
(mozolne przygotowanie do położenia podkładu)
(podkładzik)
...i tak auto pojechało do lakiernika
..a następnego dnia lakiernik skończył
roboty, przeróbek, kombinacji było naprawdę sporo, jedna z nich, mechanizm zmiany biegów na linki...przy okazji całe podwozie, błotniki, podłóżnice zostały zabezpieczone środkami antykorozyjnymi
I tak sobie autko oczekiwało na nowe serce...
W końcu po kolejnym miesiącu i dokupieniu kilku kolejnych części udało się wrzucić silnik ze skrzynią, nowym sprzęgłem do komory...
Przy okazji fotka pompowtrysków...
Srodek przy okazji dostał oryginalne wzmocnienie deski z MK3, oryginalną kolumnę kierowniczą wraz z regulacja wysokości, także z MK3...
Kolejne dwa miesiące praktycznie bez roboty...lecz w końcu kolejne części zawitały, między innymi nowy intercooler z Mercedesa Sprintera...pierwsze dopasowania... i cóż..okazało się, że praktycznie nic nie trzeba ciąć, tylko dorobić mocowania do IC i chłodnicy... coolerek wszedł na milimetry między podłóżnice i reflektory rallye.
Jedna z nielicznych starych części - chłodnica
Podłączony filtr paliwa a podgrzewaczem i kilka innych 'nowości'
A w środku jak zwykle bałagan
Sporo problemów było z orurowaniem do IC, filtru powietrza, przy okazji się okazało, że akumulator się nie zmieści w komorze, więc trzeba go umieścić w bagażniku...
Tarcze hamulcowe pokryły się już warstwą rudego Nowa miska olejowa musiała zastąpić tę z passata (inne położenie silnika).
Doprowadzanie do porządku poszczególnych elementów w komorze... wciąż brak lapy do alternatora oraz mocowania pedału gazu, oraz układu wydechowego...
No i w końcu po kilku miesiącach oczekiwania udało się skompletować i zamontować łapę alternatora, pompę wspomy, alternator i napinacz... było z tym najwięcej problemów. Na początku kupiłem łapę z TDI VP, okazało się, że może i będzie pasowała, ale wymaga małego frezowania, po dopasowaniu nikt nie pomyślał, że napinacz alternatora nie będzie pasował. Później postanowiliśmy zamontować oryginalną łapę z passata, niestety tutaj kolejny problem, ponieważ silnik jest montowany wzdłóżnie, ma inaczej wyprofilony uchwyt na pompę wspomy, która to zahaczała o belkę silnika, dodatkowo napinacz alternatora zahaczał o podłużnicę, oraz alternator nie pasował. Na koniec udało mi się dostać oryginalną łapę z napinaczem z TDI PD z Golfa..i tutaj kolejny zonk, okazuje się, że alternator nie pasuje, napinacz zahacza o podłużnicę, udaje się na szczęście znaleźć odpowiedni alternator z TDI PD 120A oraz podklepać podłużnicę, do tego wszystkiego udaje się dopasować pasek wieloklinowy na 5 rowków (w passacie jest 5, w a golfie 6, więc alternator musiał także mieć kółko na 5 rowków). Ogólnie mocno zgłębiony temat, ale na szczęście się wszystko udaje Zostały mi w sumie 3 różne alternatory, dwie łapy, napinacz i kupa nerwów straconych na to wszystko
Walka z alternatorami to dopiero początek kłopotów, na początku maja auto jedzie do Łodzi, do zakładu G-lab, gdzie szybka diagnoza pokazuje przestawiony rozrząd o 4 zęby... zdecydowałem się regenerować głowicę... okazuje się, ze na szczęście tylko popychacze poszły, niestety cena nowych zabija.... obrobiona głowica ląduje po 2 tygodniach z powrotem w aucie....następnego dnia silnik odpala Pracuje 2 godziny bez problemu...po jakis 2 latach stania w garażu SUKCES... Zostało ogarnięcie elektryki, zrobienie obiegu wody, IC, doprowadzenie do ładu kilku rzeczy....
W skrócie...
- duży FMIC ze Sprintera
Chciałbym podziękować Mariuszowi i Maćkowi (czyli VWMARIANom) za włożony wkład pracy w auto i samozaparcie
Oraz uysemu i Kaczorowi za szybką diagnozę i poprowadzenie do końca wszystkiego
Foty ze składania wszystkiego będą za jakiś czas, jak przyprowadzę auto z Łodzi do domu i zacznę ogarniać wszystko.
Ostatnio zmieniony pt cze 01, 2007 21:40 przez ygd, łącznie zmieniany 17 razy.
VW Klub Polska #106
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
- ygd
- Prezes vwgolf.pl
- Kontakt:
Nie wiem jeszcze co zrobić z tylnymi lampami, albo biało-czerwone (nie klary), albo czarno-białe, albo całe białe.Sklarz pisze:extra pomysł ! powodzenia w pracach nad autem lampy odzyskaja fabryczny kolorek ?? no zastanawia mnie czy robisz go na fabryke czy na oldschool czyli ladny klasyk ``lekko`` zglebiony
pozdro
VW Klub Polska #106
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
- ygd
- Prezes vwgolf.pl
- Kontakt:
Myślę, że tylko szrot - wyrwałem na jednym do przodu do 3d za 50pln (lewa i prawa) razem z trójkątami do szyb).Krzylu pisze:kupiles te chromowane uszczelki?jak tak to ile dales za nie
mam zamiar dorwac takie same tyle ze do 2d i chcialbym wiedziec za ile takie chodza i gdzie (gielda szroty autoszyby???)
Szukam na razie do siebie na przód.
W tej chwili mam już zaklepane ręczne lusterka standardowe z golfa z chromowanymi ramkami
VW Klub Polska #106
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Re: Golf MK2 "pół-retro"....
to jak cesz retro to proponuje drzwi z trójkatemygd pisze:.Dziś poczyniłem w tym celu pierwsze kroki - wrzuciłem chromowane uszczelki do tylnych drzwi (niestety na przód nie posiadam takich:( tylko do wersji z trójkątem)
- king66
- Użytkownik
- Kontakt:
hehehehehe pomysl fajowy....
probowalem cos ze stara fiesta 86' podobnego...
chromowane lustra... i inne *#cenzura#*....
ale do rzeczy...
fajne chromowane lustra ma wlasnie fiescina mk I za 15 zl mozna dostac kompletne widzialem tez na audi 80 takiej z 74'
do audio ze starej BMW mozna poszukac anteny automatycznej:))) fajny wypas mam taki wlasnie chromowana koncowka i gniazdo
lampy zostawilbym ordynarne fabryczne chyba ze jakis lakier bajerancki to cale czerwone
powodzenia
pozdro
probowalem cos ze stara fiesta 86' podobnego...
chromowane lustra... i inne *#cenzura#*....
ale do rzeczy...
fajne chromowane lustra ma wlasnie fiescina mk I za 15 zl mozna dostac kompletne widzialem tez na audi 80 takiej z 74'
do audio ze starej BMW mozna poszukac anteny automatycznej:))) fajny wypas mam taki wlasnie chromowana koncowka i gniazdo
lampy zostawilbym ordynarne fabryczne chyba ze jakis lakier bajerancki to cale czerwone
powodzenia
pozdro
tak naprawdę to tylko M-B W114280CE albo carrera911 72' ...oba mnie kręcą (MB, VAG, PORSCHE... reszta to podróba)