vr6 200klm 5000 obr i odcinka
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Zmieniales kodowanie sterownika? -najlepiej podlacz go pod vaga i sprawdz jaka predkosc widzi sterownik silnika (oczywiscie w czasie jazdy - jak bedzie na kodowaniu z automatu to bedzie zawyzona .Zwroc takze uwage jak rozpoznawany jest sterownik silnika - u mnie bylo "MOTOR PMC AT " przed zmiana kodowania a po zmianie zamiast AT bylo HS - z ta zmiana to sa jaja bo vw stosowal mnostwo sterownikow i np informacje z ELSY sa w tym wzgledzie nieprecyzyjne a nawet powiedzialbym ze bledne .U mnie bezskutecznie walczylem z przekodowaniem z poziomu VAGCOMa a po dluzszym czasie i po dokladnej analizie schematu elektrycznego kiedy sterownik mialem juz na stole okazalo sie ze kodowanie ustawia sie zwierajac albo rozwierajac jeden z pinow sterownika do masy.
Ostatnio zmieniony śr wrz 17, 2008 18:45 przez O213, łącznie zmieniany 1 raz.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
kodowanie ecu do zmiany i/lub jeden kabel z sygnalem ze skrzyni do masy. w usa maja rygorystyczne normy spalin i podczas postoju ecu tnie w okolicach 5krpm. ecu teraz widzi neutral
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
programator jak znajde czas to kupie czysta kosc i wgram progr. mam pytanie co do komputera jest na nim numer a na koncu litery w moim przypadku AT sa tez inne H,... itd co one oznaczaja czy jest gdzies jakas rozpiska z jakich aut one pochodza i czy bedzie problem jak zamienie komputer z innego vr6 i czy jest roznica w komputerach miedzy vr6 na cewce a na palcu ?
Sam program nic ci raczej nie da kodowanie jest zapisane w eepromie (8 nozkowy)a nie w romie. W sumie nie rozumiem z czym masz problem znalezc wersje full vagcoma 3iles tam to 2 minuty szukania A rozpiska jest - w etce masz przy kazdym pojezdzie jakie byly stosowane sterowniki , u mnie np byly w 2.8 chyba z 4 typy praktycznie co poltora roku byl wprowadzony nowy sterownik ale jakie byly zmiany wprowadzone w sterownikach to juz raczej nie znajdziesz oprocz info ze mozna nowsze wkladac zamiast starszych.
Ostatnio zmieniony pt wrz 26, 2008 17:21 przez O213, łącznie zmieniany 1 raz.
znalazlem cos odnosnie speed limiter i aby przekodowac jakies funkcje sterownika lub znienic jakies wartosci poprzez funkcje adaptacji nalezy najpierw wywolac funkcje logowania do sterownika tylko zeby sie zalogowac trzeba znac kod podobno jest to 12233 ale wpisujac taki wyskakuje mi sie sterownik odrzuca kod czy znacie moze taki kod do mojego sterownika ???