Montaż termometru
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Montaż termometru
Witam
Tak jak w temacie gdzie powinien się znajdować czujnik termometru, proszę o dokładne opisanie miejsca ewentualnie zdjęcia.
Mowa tu na przykład o takim:
http://moto.allegro.pl/item444535354_te ... ue_ss.html
Jeżeli taki temat już był to proszę o linka ja niestety nie mogłem znaleść.
Z góry dziękuje wszystkim za pomoc!!
Tak jak w temacie gdzie powinien się znajdować czujnik termometru, proszę o dokładne opisanie miejsca ewentualnie zdjęcia.
Mowa tu na przykład o takim:
http://moto.allegro.pl/item444535354_te ... ue_ss.html
Jeżeli taki temat już był to proszę o linka ja niestety nie mogłem znaleść.
Z góry dziękuje wszystkim za pomoc!!
-
- Nowicjusz
- felicjator
- Ma gadane
- Kontakt:
-
- Użytkownik
Montaż termometru
Witam.
Sorki za odkop ale nie chcialem zakladac nowego tematu... jako ze w swoim golfiku nie mam termometra postanowilem dolozyc taki uniwersalny wew/zew no i mam pytanko dot czujnika zewnetrznego... kabelek od tego czujnika ma ok 1,5m i nie styknie do zderzaka... w instrukcji napisali ze mozna go zamontowac m.in w szczelinie miedzy drzwiami a karoseria... czy w tym miejscu nie bedzie zbytnio przeklamywal?
Sorki za odkop ale nie chcialem zakladac nowego tematu... jako ze w swoim golfiku nie mam termometra postanowilem dolozyc taki uniwersalny wew/zew no i mam pytanko dot czujnika zewnetrznego... kabelek od tego czujnika ma ok 1,5m i nie styknie do zderzaka... w instrukcji napisali ze mozna go zamontowac m.in w szczelinie miedzy drzwiami a karoseria... czy w tym miejscu nie bedzie zbytnio przeklamywal?
ALH -> seria 98,1KM/225Nm -> soft 122,2KM/290,5Nm -> 0,205 & korekta 142,5KM/319Nm
-
- Mały gagatek
Montaż termometru
Witam! Ja taki czujnik zamontowałem w prawym nadkolu przy drzwiach i działał dobrze - dopóki się kabel nie urwał
-
- Użytkownik
Montaż termometru
Mam jeszcze jedno pytanie, czy jak przedluze kabelek od czujnika zewnetrznego to termometr bedzie nadal pokazywal dobra temp, czy moze przdluzenie kabelka wplynie w jakims stopniu na pomiar?
ALH -> seria 98,1KM/225Nm -> soft 122,2KM/290,5Nm -> 0,205 & korekta 142,5KM/319Nm
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Re: Montaż termometru
Jeśli zrobisz to dobrze(np;lutując i używając koszulki termokurczliwej do zaizolowania połączenia)to nie powinno mieć znaczącego wpływu na wskazania.flatron1984 pisze:Mam jeszcze jedno pytanie, czy jak przedluze kabelek od czujnika zewnetrznego to termometr bedzie nadal pokazywal dobra temp, czy moze przdluzenie kabelka wplynie w jakims stopniu na pomiar?