Witam
Mam taki nietypowy problem. W silniku 1,9 TDI (ASZ) ostatnio zauważyłem spadek mocy ale nie aż taki wielki to profilaktycznie poprzeglądałem newralgiczne punkty mogące być przyczyna. Zauważyłem iz po odpaleniu sztanga idzie na max ( max dołądowanie). Czy to jest normalne? Coś mi sie to nie podoba ( Nieszczelności nie zauważyłem...
Z góry dziękuje za każdą sugestie
Czyżby początek konca turbo?? Sztanga na max po zapaleniu...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
nie dziwne, tak ma byc..cowboy pisze:Jestes tego pewien na 100%?? Troszku dziwne mi sie to wydaje...
i co ważne po zgaszeniu musi szybko odpaść z powrotem[/quote
No to jestem spokojny teraz... Reakcja jest idealna tzn bardzo szybka po zapaleniu i po zgaszeniu.. Takie pytanko jeśli mozna jeszcze.. z tego co obserwowałem na kompie to ciśnienie na początku pieknie rośnie i wszystko ok a ok 3 tys obrotów trochę spada i stoi w miejscu a powinno być wiecej... nie jest to tryb awaryjny... Narazie obserwowałem na opstoju bo laptopa mam w naprawie i nie mam jak zrobić dynamicznych... moze jakaś mała sugestia co to moze byc??
Z góry dziekuje za zainteresowanie