Wskaźnik doładowania w AAZ....
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a sprawdzales podczas jazdy bo na postoju nawet jak mocno przygazujesz to turbo nie napompuje Ci cisnienia
najlepiej widac jest dopiero gdzies na 3 biegu i bucie bo turbo pompuje ciasnienie pod obciazniem (oczywiscie po wczesniejszym nagrzaniu silnika zeby turbawki nie popsuc )
najlepiej widac jest dopiero gdzies na 3 biegu i bucie bo turbo pompuje ciasnienie pod obciazniem (oczywiscie po wczesniejszym nagrzaniu silnika zeby turbawki nie popsuc )
Vr6 24v http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=328873
Virus177 pisze:a sprawdzales podczas jazdy bo na postoju nawet jak mocno przygazujesz to turbo nie napompuje Ci cisnienia
Kilka postów wyżej zamieściłem foto przy prędkości 80 km/h i obrotach prawie 4000 wskaźnik dalej pokazuje 0, później pojadę i sprawdzę czy sam wskaźnik nie jest walnięty
[ Dodano: 05 Paź 2008 13:24 ]
Po obiedzie pojadęm.s pisze:Capulet, sprawdziłes juz zegar ?
[ Dodano: 05 Paź 2008 16:49 ]
No i lipa panowie Wskaźnik sprawdzony na kompresorze ustawiłem 1 Bar i dokładnie tyle wskazywało w aucie. Trójnik drożny, wężyk tez cały nigdzie nie przetarty ani nic więc generalnie powinno działać a tu NIC......
tak czytam i czytam i nic niemoge wymyslecCapulet pisze:No i lipa panowie Wskaźnik sprawdzony na kompresorze ustawiłem 1 Bar i dokładnie tyle wskazywało w aucie. Trójnik drożny, wężyk tez cały nigdzie nie przetarty ani nic więc generalnie powinno działać a tu NIC......
skoro wszystko sprawdziłes to moze gdzies koło turbo ucieka powietrze jak auto sie zbiera ?
niewydaje sie troche zamulone ?
Ostatnio zmieniony ndz paź 05, 2008 18:47 przez m.s, łącznie zmieniany 1 raz.
W piątek po pracy zmieniłem mu pin-a :> na allegro kupiłem no i teraz auto zbiera sie o wiele lepiej normalnie cały czas noga w podłodze Turbo "jakoś" tam dmucha.... pisze "jakoś" bo właściwie to moje pierwsze autko jest i dopiero wdrażam sie w temat Diesel + Turbo wiec już sam nie wiem. Jak bym podłączył go pod VAG-a to myślicie że wyjdzie co jest nie halo ???
Capulet, spróbuj na próbe podpiąc węzyk od zegara bezposrednio do krućca w kolektorze , czyli odpinasz oryginalny węzyk co idzie do kolektora do pompy i na króciec wkłądasz bezposrednio przeźroczysty węzyk od wskaźnika boost , jazda próbna i zobaczysz czy wskazówka dźwiga się czy nie.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]
homsky, Sprawdzę to z samego rana i dam znać.
[ Dodano: 06 Paź 2008 10:28 ]
No i oczywiście musiałem coś popsuć Ułamał mi się ten "dzyndzelek" który wychodzi z turbo na którego zakłada się wężyk :/ :/ :/ :/ :/ :/ :/ Później foto zapodam.... Macie jakiś pomysł jak to naprawić ?? ?? !! ?? ??
[ Dodano: 06 Paź 2008 11:22 ]
[ Dodano: 06 Paź 2008 11:43 ]
No i oczywiście musiałem coś popsuć Ułamał mi się ten "dzyndzelek" który wychodzi z turbo na którego zakłada się wężyk :/ :/ :/ :/ :/ :/ :/ Później foto zapodam.... Macie jakiś pomysł jak to naprawić ?? ?? !! ?? ??
[ Dodano: 06 Paź 2008 11:43 ]
Capulet pisze:homsky, Sprawdzę to z samego rana i dam znać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony pn paź 06, 2008 11:23 przez Capulet, łącznie zmieniany 1 raz.
Z tego co widac na focie to jest troszke roboty ja bym odkrecił ten cały element od kolektora rozwiercił wiertłem i dał nową tulejkę albo na gwint lub idealnie spacować na jakiś klej >bedziesz miał pewnosc ze ci to będzie trzymac jak należy lub poszukaj takiego elementu może ktoś ma na sprzedż oczywiście całośc a nie samą tulejke.
A ja mam pytanie czy napewno pod ten przewod podpina sie zegar, sadzilem ze pod ten co jest z tylu co do gruchy idzie ?
a wezyk zalozyl bym gumowy w materiale pewnosc ze od temperatury nie bedzie sie rozprezal od cisnienia
a wezyk zalozyl bym gumowy w materiale pewnosc ze od temperatury nie bedzie sie rozprezal od cisnienia
Ostatnio zmieniony pt paź 10, 2008 00:37 przez educh1985, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak zrobiłem Zdjąłem całość, rozwierciłem i wkleiłem tulejkę aluminiową na Poxipolsebii78 pisze:Z tego co widac na focie to jest troszke roboty ja bym odkrecił ten cały element od kolektora rozwiercił wiertłem i dał nową tulejkę albo na gwint lub idealnie spacować na jakiś klej >bedziesz miał pewnosc ze ci to będzie trzymac jak należy lub poszukaj takiego elementu może ktoś ma na sprzedż oczywiście całośc a nie samą tulejke.
NIESTETY W ZEGARZE DALEJ NIE MA CIŚNIENIA !!!!!
Co należałoby jeszcze sprawdzić ?? ?? ?? ?? ?? ?? ??
-
- Mały gagatek
Na zdjęciu które zrobiłeś widać, że w tulejce (tej co Ci się ułamała) był olej. Może to on, albo jakiś syf połączony z olejem zablokował te przejście. Jak rozwiercałeś ten kolektor to sprawdzałeś czy jest prześwit w tym otworze. Bo może ten poxipol teraz ci to zalepił.
A tak z drugiej strony skoro jest olej w kolektorze ssącym to może turbo już nie ten teges. Tłumaczyło by to dymienie które opisujesz w innym temacie.
A tak z drugiej strony skoro jest olej w kolektorze ssącym to może turbo już nie ten teges. Tłumaczyło by to dymienie które opisujesz w innym temacie.