Co myslicie O sprzecie firmy BLAUPUNKT
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
MediaX
Kubus20
A właśnie, że jest ceniony a co do zdania sprzedawców, nie wiem, z żadnym nie rozmawiałem jeszcze bo po sklepach nie chodzę. Jeśli chodzi o porządne głośniki w podobnej cenie, które pokażą już co potrafią bez dodatkowego wzmacniacza, to właśnie ten model jest godny polecenia.A kto go ceni?
Kubus20
no fakt , młodziutki jesteś i pewnie jeszcze nie nauczyłes się czytać. Gdzie ja napisałem -system 3 drożny za 249 zł? Jakbyś poszukał to byś znalazł, taki zestaw :licytacja używek- termin 12 dni, start -400 zł. 249 to kosztują 2 drożne odseparowane, niskobudżetowe HERTZY (ale nie są złe a wręcz przeciwnie). Autor postu nie wskazał...mam 10 tys na sprzęt, doradźcie co kupic. Tak więc nie wyjeżdżaj tu z ,,kondziami" , ktore można sobie za te 249 zł kupić . KONDZIA to możesz sobie wiesz na co założyć kolego szanowny. Jeśli piszesz o takich sprawach, pisz wyraźnie i ze zrozumieniem. Nie wszystcy są w temacie a potem będą głupoty opowiadali innym o ,,kondziach" i robili z siebie pośmiewisko. W końcu, to nie jest forum audiofilskie, nak torym takie tematy są na porządku dziennym a większość użytkownikow posiada ,,porzadny sprzęt. Dla jednego porzadne będą 2 kolumny na FRONT za 3800 zł do odsłuchu stereo, dla innego porządne, ba , wręcz zajefajne będzie kino domowe z 5 głośnikami za 1500 zł. Jeśli kolega chce przeznaczyć około 600 zł na radio to nie musi zaraz kupować higendowego zestawu za kilka tysięcy i pakować wzmacniaczy na każdy głośnik aby posłuchać dobrej muzyki.System trójdrożny za 249zł, który jest bardzo dobry i ma porządną zwrotnicę
Ostatnio zmieniony pt paź 10, 2008 17:52 przez GRIZLI, łącznie zmieniany 4 razy.
Octavia III -1.4 DSG ---[/i]
I o taka właśnie cenę mi chodziło nie $ tylko o opinię......a gdybyś posiedział SER więcęj na tym forum to byś wiedział iz dużo tańsze Helixy DB są pod radiem już o wiele lepsze niż Hertzy.Bynajmniej tweeter nie jest taki rażący i po piskliwy - lecz łagodny.Są tańsze i to też przemawia a przy wygłuszonych drzwiach nawet na samym radiu potrafią jako tako zagrać,jak i również pod wzmacniaczem potrafią.GRIZLI,GRIZLI pisze:MediaXA właśnie, że jest ceniony a co do zdania sprzedawców,A kto go ceni?
Ceny nie ma ale jest przykład 3drożnego....jak juz sam wczesniej wspomniałeś1x165mm bas +1x80mm średni w drzwi oraz tweter na słupek lub podszybie to tak dużo?
Więc nie ma co wspominać o takim wyjściu.Jak wiadomo systemy te(czytaj z wyższej półki) sa drogie.W tej cenie można już kupić dobry 2drożny.Autor postu nie wskazał...mam 10 tys na sprzęt
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=9787][size=167]KSIEGA PRZYKAZAN CAR AUDIO[/size][/url]
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d30de6adc141c0d4.html][img]http://images24.fotosik.pl/263/d30de6adc141c0d4med.jpg[/img][/url]
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d30de6adc141c0d4.html][img]http://images24.fotosik.pl/263/d30de6adc141c0d4med.jpg[/img][/url]
-
- Gadatliwa bestia
Sprzedawcy zdania nie poznasz , no może niektórego. Szczerości i handlu jakoś w parze nie widzęGRIZLI pisze:MediaXA właśnie, że jest ceniony a co do zdania sprzedawców, nie wiem, z żadnym nie rozmawiałem jeszcze bo po sklepach nie chodzę. Jeśli chodzi o porządne głośniki w podobnej cenie, które pokażą już co potrafią bez dodatkowego wzmacniacza, to właśnie ten model jest godny polecenia.A kto go ceni?
Kubus20no fakt , młodziutki jesteś i pewnie jeszcze nie nauczyłes się czytać. Gdzie ja napisałem -system 3 drożny za 249 zł? Jakbyś poszukał to byś znalazł, taki zestaw :licytacja używek- termin 12 dni, start -400 zł. 249 to kosztują 2 drożne odseparowane, niskobudżetowe HERTZY (ale nie są złe a wręcz przeciwnie). Autor postu nie wskazał...mam 10 tys na sprzęt, doradźcie co kupic. Tak więc nie wyjeżdżaj tu z ,,kondziami" , ktore można sobie za te 249 zł kupić . KONDZIA to możesz sobie wiesz na co założyć kolego szanowny. Jeśli piszesz o takich sprawach, pisz wyraźnie i ze zrozumieniem. Nie wszystcy są w temacie a potem będą głupoty opowiadali innym o ,,kondziach" i robili z siebie pośmiewisko. W końcu, to nie jest forum audiofilskie, nak torym takie tematy są na porządku dziennym a większość użytkownikow posiada ,,porzadny sprzęt. Dla jednego porzadne będą 2 kolumny na FRONT za 3800 zł do odsłuchu stereo, dla innego porządne, ba , wręcz zajefajne będzie kino domowe z 5 głośnikami za 1500 zł. Jeśli kolega chce przeznaczyć około 600 zł na radio to nie musi zaraz kupować higendowego zestawu za kilka tysięcy i pakować wzmacniaczy na każdy głośnik aby posłuchać dobrej muzyki.System trójdrożny za 249zł, który jest bardzo dobry i ma porządną zwrotnicę
Powiadasz niskobudżetowe Hertz-e - "nie są złe ,a wręcz przeciwnie" .... nie róbmy scen. No Kolego naprawdę powinieneś wybrać się na jakiś zlot/zawody i posłuchać chociaż przodu/sceny w przeciętnie wypasionym aucie. Jeśli ktoś uważa że oprze "scenę przednią" na kwocie "do pełna proszę" , to naprawdę powinien się zastanowić nad zakresem wiadomości w danym temacie prezentowanym przez siebie.
To forum poniekąd jest audiofilskie , może być i będzie
Tak , kogoś może zadowolić zestaw za 1,5k Home-Audio, ale po to jest forum , abyśmy doradzali w cenie coś mniej/więcej lepszego. Używany hi-end wcale nie jest drogi. Trzeba wiedzieć w które klocki zainwestować więcej ,a w które mniej, aby efekt systemu był optymalny.
Kłamca z dwumetrowymnosem !
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Nie znasz mnie, nic o mnie nie wiesz, więc zluzuj koparę.GRIZLI pisze:no fakt , młodziutki jesteś i pewnie jeszcze nie nauczyłes się czytać.
Ja nie komentuje Ciebie tylko Twoje posty.
Tu pisałeś.HERTZ DSK 693 -bardzo dobry i ceniony zestaw 2 drożny odseparowany, który świetnie gra już na końcowce z radia i do tego jest niedrogi(249 zł z dytansami)
Fakt pomyłka, mowa była o dwudrożnym, co nie zmienia faktu, że zestaw tragiczny, w którym wysokie tony kłują tak strasznie, że nie a się tego słuchać. Wcześniej wspomniane Helixy DB są dużo lepsze.
Gdzie i przez kogo ten zestaw jest ceniony(wskaż kogokolwiek), bo jak narazie tylko Ty zachwalasz i nikt inny. Mało tego, wielu się już z tych Hertzów wyleczyło, bo właśnie wysokich tonów mieli dość.
Mogę, ale nie muszę. Nie wiem czym chcesz zabłysnąć poza szczeniackimi wrzutami, które nijak pasują do Twojego wiekuGRIZLI pisze:KONDZIA to możesz sobie wiesz na co założyć kolego szanowny.
Rzeczywiście nie musi.GRIZLI pisze:Jeśli kolega chce przeznaczyć około 600 zł na radio to nie musi zaraz kupować higendowego zestawu za kilka tysięcy i pakować wzmacniaczy na każdy głośnik aby posłuchać dobrej muzyki.
Jak również nie powinien w kwocie do 300zł szukać systemu trójdrożnego, bo raczej do takiej kwoty kolega będzie szukał głośników, a Ty się rozwiodłeś o 3 głośnikach w drzwi.
Więc skończ z tymi Hertzami i przestań się pogrążać.proponuję następujący zestaw :
1. Przód drzwi -głośniki niskotonowe 1-2 sztuk na drzwi
2.Przod drzwi -glośniki średniotonowe
3.Przod słupki -twetery