Duże spalanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Duże spalanie
Witam proszę kolegów o pomoc w zlokalizowaniu przyczyny dużego spalania paliwa przez moje auto jest to około 13.5 litrów po miescie ??Proszę o pomoc
edit:
Nie pisz z caps lockiem
damcio151
edit:
Nie pisz z caps lockiem
damcio151
Ostatnio zmieniony ndz paź 12, 2008 21:50 przez pcmarian, łącznie zmieniany 1 raz.
PCMARIAN
Nie wiem czy kiedyś palił mniej bo od nowego go nie mam ale skoro kolegi pali do 9 litrów po mieście to chyba coś nie tak jest .a jazda ? jeżdże tak oszczędnie ze bardziej sie nie da i tak wolno poza miastem do 80 bo wtedy spalanie jest najmniejsze patrzac wedlug komputera to schodzi do 10 litrów.stempel72 pisze:Po jakim mieście ? Może za ciężka noga to pierwsza przyczyna. Czy kiedyś spalał mniej ?
PCMARIAN
ale dalej nie podałeś jaki silnik, przebieg itd
moje 1.6 po mieście pali od 12 wzwyż choć jak stosuje emerycką jazdę to udaje mi się mniej
oczywiście przy założeniu że nie wpakuje się w korek zaraz po wyjechaniu z parkingu, o co w Krakowie ostatnio nie trudno
w trasie z 4 osobami i butem w podłodze wyszło mi też ok 12 ale jak sam jeździłem to 8
moje 1.6 po mieście pali od 12 wzwyż choć jak stosuje emerycką jazdę to udaje mi się mniej
oczywiście przy założeniu że nie wpakuje się w korek zaraz po wyjechaniu z parkingu, o co w Krakowie ostatnio nie trudno
w trasie z 4 osobami i butem w podłodze wyszło mi też ok 12 ale jak sam jeździłem to 8
Silnik 1.6 sr 8 benzyna przebieg 147.000 i to wlasnie spalanie przy emeryckiej jezdziekrupik pisze:ale dalej nie podałeś jaki silnik, przebieg itd
PCMARIAN
sonda wymieniona była na zamiennik wytrzymała tydzień poczym ze szrotu kupiłem drugą wymieniłem przepustnice na zamiennik czujnik temperatury wody filtry łącznie z filtrem paliwa oleje katalizator wyciety.podaj mi kolego jakie parametry ci podac z jakich kanałów to ci fotki porobie i wysle jak upierasz się przy tym vagu no i szczerze to masz racjesas_gti pisze:sas_gti pisze:na vaga go bo janoswidzów na forum nie ma!
Ostatnio zmieniony pn paź 13, 2008 21:44 przez pcmarian, łącznie zmieniany 1 raz.
PCMARIAN
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Ja bym zaczął o zdiagnozowania sondy lambda tak jak piszą koledzy, ponieważ zazwyczaj błąd tej sondy jet przyczyną znacznie większego zużycia paliwa A nie świeci się kontrolka - taka pomarańczowa z sybolem silnika "check engine" ?? Więc zdecydowanie na Vag'a i tam powinno wszystko sięwyjaśnić
...::: VWściekła bestia :::...
A będzie jeszcze wścieklejsza...
A będzie jeszcze wścieklejsza...
Witam problem jest taki iż u nas nie ma specjalistów od vaga w tym problem.kontrolka nie swieci a vag nie pokazuje błedówjokser3377 pisze:Ja bym zaczął o zdiagnozowania sondy lambda tak jak piszą koledzy, ponieważ zazwyczaj błąd tej sondy jet przyczyną znacznie większego zużycia paliwa A nie świeci się kontrolka - taka pomarańczowa z sybolem silnika "check engine" ?? Więc zdecydowanie na Vag'a i tam powinno wszystko sięwyjaśnić
PCMARIAN