Zmiana silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zmiana silnika
Witam.
Mam już swój silnik na wykończeniu i muszę go wymienić.
Czy wejdzie mi bez problemu silnik RP z toledo 1 zamiast ABS?
Jeszcze jedno czy osprzęt może zostać z ABS a dokładniej alternator, rozrusznik, pompa wspomagania?
Pozdrawiam
Mam już swój silnik na wykończeniu i muszę go wymienić.
Czy wejdzie mi bez problemu silnik RP z toledo 1 zamiast ABS?
Jeszcze jedno czy osprzęt może zostać z ABS a dokładniej alternator, rozrusznik, pompa wspomagania?
Pozdrawiam
wejdzie bez problemu bo to praktycznie identycznie silniki. Ja w Golfie 2 mialem RP i niedawno robilem swapa na ABS, pasuje wszystko, chodzi ladnie na wtrysku od RP (wiec RP tak samo na wtrychu od ABS bedzie chodzil), osprzet ten sam jedynie kolo pasowe od alternatora bedzie musial przelozyc bo ABS mial na wieloklinowym pasku a RP na zwyklym klinowym, no i jedno mocowanie od poduchy bedziesz musial przelozyc z ABS. I obudowe plastikowa od wtrysku lepiej zaloz od RP bo ABS mial odme poprowadzona z pokrywy zaworów i ze skrzyni korbowej a RP tylko z pokrywy zaworów i króciec w obudowie jest pod innym kątem. To chyba wszystko co mi przyszlo na mysl, jak bedziesz mial jakies watpliwosci to pytaj.
Pozdrawiam i dobrej zabawy przy swapie zycze:D
Pozdrawiam i dobrej zabawy przy swapie zycze:D
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.