Podświetlenie popielniczki z tyłu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Misiek_B
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Podświetlenie popielniczki z tyłu
Mam pytanie propo wymiany zarówki Juz odłaczyłem czarny plastik w którym umocowana jezt zarówka i teraz pytanie czy zarówka stanowi całosc z tym plasikiem czy jakos to sie rozkrecai zarówke wyciaga bo mi zarówka ani drgnie.Dzoekuje z góry za pomoc.Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr sie 22, 2007 21:11 przez Misiek_B, łącznie zmieniany 1 raz.
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Żarówkę to ja tam wymieniałem chyba z godzinę.
Najpierw musisz rozdzielić kostkę na dwie części, osłona i uchwyt żarówki. Potem musisz, niestety wyrwać żarówkę z uchwytu razem z jej wąsami i tu jest najlepsze. Oryginalnie wąsy żarówki są zgrzewane a nie lutowane do męskich końcówek elektrycznych. Jak już to zrobiłeś to teraz musisz przełożyć wąsy nowej żarówki przez małe otworki w uchwycie i przylutować je do końcówe. Potem połącz osłonę z uchwytem i gotowe. Mi zajęło to wszystko około godziny a pewnie w serwisie taka żarówka z uchwytem i osłonką kosztuje z 2 PLN. A i jeszcze jedno oryginalna żarówka będzie zabarwiona na zielono. Z tego co wiem to na polskim rynky cięźko zdobyć żarówkę w kolorze zielonym.
Zanim zaczniesz wymieniać żarówkę upewnij się ile kosztuje taka żarówka z uchwytem i osłoną w serwisie albo w sklepie z częściami, bo może ci się nie opłacać.
Pozdrawiam
Najpierw musisz rozdzielić kostkę na dwie części, osłona i uchwyt żarówki. Potem musisz, niestety wyrwać żarówkę z uchwytu razem z jej wąsami i tu jest najlepsze. Oryginalnie wąsy żarówki są zgrzewane a nie lutowane do męskich końcówek elektrycznych. Jak już to zrobiłeś to teraz musisz przełożyć wąsy nowej żarówki przez małe otworki w uchwycie i przylutować je do końcówe. Potem połącz osłonę z uchwytem i gotowe. Mi zajęło to wszystko około godziny a pewnie w serwisie taka żarówka z uchwytem i osłonką kosztuje z 2 PLN. A i jeszcze jedno oryginalna żarówka będzie zabarwiona na zielono. Z tego co wiem to na polskim rynky cięźko zdobyć żarówkę w kolorze zielonym.
Zanim zaczniesz wymieniać żarówkę upewnij się ile kosztuje taka żarówka z uchwytem i osłoną w serwisie albo w sklepie z częściami, bo może ci się nie opłacać.
Pozdrawiam
Pokrak
E tam, bez problemu kupisz w kazdym sklepie elektronicznym zarowke w kolerze jaki ci sie podoba, ja u siebie mam niebieska a wymiana zajmuje 10minut gora. Jak u sibie wymienialem nie trzeba bylo nic lutowac. wyciagasz 2 bolce szczypcami na ktore nachodzi kostka z przewodami, nastepnie oprawke rozkladasz na 2 czesci ( bo z 2 sie sklada ) wkladasz nowa zarowke i skladasz do kupy.
Pzdr
Pzdr
So run in, grab the money, later on, you and I can flow...
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Dziwne
Ja kupiłem taką z oprawką za 1,50 pln w zwykłym sklepie z częściami do różnych samochodów tylko jak pisałem wcześniej musiałem mieć wyjętą na wzór bo były do różnych fur a różnią się mocą od 1 do 3 W i oprawkami też minimalnie ale się róznią .
Tam sobie sprawdżcie po co zaraz autoryzowany VW
pozdr flat
Ja kupiłem taką z oprawką za 1,50 pln w zwykłym sklepie z częściami do różnych samochodów tylko jak pisałem wcześniej musiałem mieć wyjętą na wzór bo były do różnych fur a różnią się mocą od 1 do 3 W i oprawkami też minimalnie ale się róznią .
Tam sobie sprawdżcie po co zaraz autoryzowany VW
pozdr flat
- Wojtes3mkIII
- Ma gadane
- Kontakt:
no wlasnie... ja mam GTD z pelnym wyposazeniem i zdziwilo mnie jak chcialem wymienic tam zaroweczke bo nie swiecilo, a tu nie ma nic... he. ale bedzie moze tylko ktos wyjal zaroweczke i przewod wpadl gdzies, a jak nie to pociagne sobie kabelek gdzies od podswietlania zaplaniczki... w sumie i mnie nikt nie pali w samochodzie i ja wlasciciel nie pale, ale jak ma byc to niech podswietlanie bedzie zawsze na tyle jasniej bedzie
- Misiek_B
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wiesz u mnie to jedyna rzecz jaka w aucie niedziała jak trzeba a po drugie wyznaje zasade jak cos juz jest zamontowane to niech działa a w tylnej popielniczce trzymam drobne na parking i na wózek w supermarkecie wiec jak podswitlone sie przydaje bo niepale wiec popielniczki jako schowki dodatkowe wykorzystuje:D