Opony zimowe lepsze na przod czy na tyl
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Adamtd pisze:jeśli chcesz już tylko dwie opony a nie cztery no to tylko i wyłącznie na os napędzaną , czyli w twoim przypadku na przód
ludzie nie kombinujcie, wiadomo że najlepsze wyjście to 4 zimówki, ale facet ma tylko 2 i jedyne rozsądne wyjście do zimówki na przód, przednia oś jest kierowana a do tego mocniej hamuje i to niech ta oś ma dobra przyczepność, co dadzą zimówki z tyłu jak gościu na śliskim nie podjedzie pod górę z góry przód mu przy hamowaniu wpadnie w poślizg i nie bedzie mógł skęcić, zimówki zakładaj na przód i spokojnie w zakrętach bo autko może bokiem postawić, ale przynajmniej bedziesz mógł zahamowac na sliskim , podjechac pod górkę i czuć że kręcenie kierownicą na sliskim cos taje , a nie zero reakcji i auto jedzie gdzie chce.Pirat_666 pisze:Całkiem bez sensu. Kiedys tak jechałem kumpla autem, ale to nie jest jazda. Fajne baczki będziesz kręcił satan Nie polecam...
Wiem co mówie bo mieszkam w górach i u mnie zima jest przeje..na!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Co wy dagacie, wiadomo ze tyl bedzie mial gorsza przyczepnosc i moze stawiac bokiem ja zalozy na przod itd itd ale gośc ma tylko 2 zimówki i pyta gdzie je wsadzić!!!!
Czy na prawde niektorzy z Was uważają ze lepiej jezdzic na 4 letnich oponach niz na 2 zimowkach z przodu i 2 letnich z tyłu??? Mam na msyli teksty typu "tylko komplet załatwi sprawe". Gratuluje
WKŁADAJ TE OPONKI NA PRZÓD, i jak ktoś mądzrze powiedzial dokup jakies badziwia nawet uzywane na tyl, jesli fundusze pozwola...pozdro
Czy na prawde niektorzy z Was uważają ze lepiej jezdzic na 4 letnich oponach niz na 2 zimowkach z przodu i 2 letnich z tyłu??? Mam na msyli teksty typu "tylko komplet załatwi sprawe". Gratuluje
WKŁADAJ TE OPONKI NA PRZÓD, i jak ktoś mądzrze powiedzial dokup jakies badziwia nawet uzywane na tyl, jesli fundusze pozwola...pozdro
- mi5iek84
- Użytkownik
- Kontakt:
rademenes masz tylko dwie opony zimowe czy 4 zimowe i 2 sa w lepszym stanie?? jesli masz tylko 2 to nie wiem na którą lepiej, ale jesli masz 4 to podobno na tyl lepiej jest założyć oponki mniej zużyte.
PozdroVWienia
[url=http://imageshack.us][img]http://img118.imageshack.us/img118/5306/logoeg5.jpg[/img][/url]
[url=http://imageshack.us][img]http://img118.imageshack.us/img118/5306/logoeg5.jpg[/img][/url]
W pełni popieram, bo lepiej mieć dwie niż wcale, bo szanowni Państwo jesteście w różnym wieku i może jeszcze nie wiecie, że czasami tak w życiu bywa iż kasiorkę (jak się ją ma) trzeba wydać na inne rzeczy np jedzonkosas_gti pisze:Co wy dagacie, wiadomo ze tyl bedzie mial gorsza przyczepnosc i moze stawiac bokiem ja zalozy na przod itd itd ale gośc ma tylko 2 zimówki i pyta gdzie je wsadzić!!!!
Masz racje, niektórzy muszą się liczyć z kasą, szkoła, u3manie, załóż zimówy na przednią oś i dajesz rade, dwie ostatnie zimy tak właśnie jeździłem, przecież masz świadomośc że na tyle masz letnie, ja nie miałem większych problemów, na na tył co Ci da jak włożysz, a nawet jak Cię rzuci to nie wyprowadzisz auta bez przyczepności. ZIMÓWKI NA PRZEDNIĄ OŚAdamtd pisze:W pełni popieram, bo lepiej mieć dwie niż wcale, bo szanowni Państwo jesteście w różnym wieku i może jeszcze nie wiecie, że czasami tak w życiu bywa iż kasiorkę (jak się ją ma) trzeba wydać na inne rzeczy np jedzonkosas_gti pisze:Co wy dagacie, wiadomo ze tyl bedzie mial gorsza przyczepnosc i moze stawiac bokiem ja zalozy na przod itd itd ale gośc ma tylko 2 zimówki i pyta gdzie je wsadzić!!!!