Problem ze skrzynią,
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Problem ze skrzynią,
Witam koledzy. jestem tu nowy. Szukam pomocy dla mojej MK2 Mianowice jakis miesiąc temu gdy jechalem rozerwało mi mechanizm rużnicowy. Zakupiłem MK3 ale postanowiłem ze moja dwujeczka musi jezdzić gdyż byla dla mnie jedną z najwaniejszych rzeczy. Więc wziołem sie do roboty wyciagłem ładnie skrzynie biegów i oczywiscie piekna dziura w bloku skrzyni od strony sprzęgła Nie zastanawiając sie podjechałem na szrot i kupiłem skrzynie tylko że 5 biegową. Najważniejsze co nie napisałem moj MK2 1.3 L gaznik rok produkcji 1985 skrzynia była 4 biegowa o oznaczeniu 5F. Wracając do tematu włozyłem skrzynie 5 biegową z MK3 o silniku 1.6. I co się okazało nie ma sprzęgła więc wyciągłem skrzynie 2 raz bo być morze zle coś zlożyłem lub nie zauważyłem uszkodzenia. Jak się okzało sprzegiełko w stanie bdb brak uszkodzeń troszke tylko obudowe docisku zrysowało. ale nic nie pokrzywiło. Nie mam już pomysłu jak ja naprawić Prosił bym was o pomoc. Jeśli morzecie daj cie jakis pomysł co morze byc winą brku sprzegła ? z gury dziekuje. przepraszam za ortografie.
Ostatnio zmieniony wt paź 21, 2008 22:42 przez adamek245357, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Nowicjusz
- Kontakt: