Pobór prądu w WV Bora 1.6 SR

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

monika03091
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Pobór prądu w WV Bora 1.6 SR

Post autor: monika03091 » wt paź 28, 2008 04:16

Mam wielką prośbę , czy ktoś może mi podać jaki powinien być pobór prądu w WV Bora 1.6 SR z instalacją gazową , gdyż u mnie jest za duży tj 0.13 A. Z tego co mi mówił elektryk to powinno być od 0.02-0,07A , no i oczywiście po przeglądzie u niego i rozpięciu wszystkiebo , czyli autoalarmu , radia, alternatora ( został tylko sensor poduszek powietrznych)dalej jest pobór prądu , a w zasadzie to już go nie powinno być bo nie ma go co pobierać. Jeżeli ma lub miał ktoś taki przypadek to proszę o podpowiedź i pomoc co jest tego przyczyną , bo mój akumulator już wysiada.
Ostatnio zmieniony śr paź 29, 2008 05:46 przez monika03091, łącznie zmieniany 4 razy.

bugalon
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bugalon » wt paź 28, 2008 10:57

0,2 mA to w zasadzie pobór zerowy prądu. Żeby uświadomić Ci jak jest mały powiem Ci, że taki prąd rozładował by Ci akumulator 45AH dopiero po 25 latach nieprzerwanego poboru (przy założeniu że akumulator nie straci swojej pojemności z czasem).

W ogóle to jak dla mnie elektryk niewłaściwie skalibrował przyrząd pomiarowy, bo odczyt jest na granicy błędu pomiarowego.

Pozdrawiam
Bugalon

Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie

Awatar użytkownika
Lipek81
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: Lipek81 » wt paź 28, 2008 13:21

A czy przypadkiem nie zaszła pomyłkai nie powinno być 0.2A? Bo wtedy to rzeczywiście za dużo.

- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » wt paź 28, 2008 18:02

Miałem ten sam problem i tak upływowość samego auta to 0,05mA czyli komputer auta +imo a wraz z instalacją gazową to 0,15mA i to jest jusz dużo ale można zrobić odcięcie komputera lecz zachodzi obawa że skasuje się oprogramowanie z komputera (Landi-renzo) i wówczas następna wizyta u gazownika, nowy Komp 1.300zł zaś naprawa nie wchodzi w grę ponieważ (cytat serwisu) nie da się a jak jusz to koszt 600zł ja osobiście jestem na etapie walki z serwisem.
I jedna uwaga obserwój czy czasami aku nie ma zwarcia ( jedna z cel źle się ładuje)
Wypnij bezpiecznik z samej instalacji gazowej i zmież upływowość powinna być 0,05mA ja tak mam
Ostatnio zmieniony wt paź 28, 2008 18:09 przez pszczyna, łącznie zmieniany 2 razy.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”