Wariujące zegary
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wariujące zegary
Jeśli przekręce kluczyć znikają mi wskania obu zegarów MFA oraz wskazówki prędkościomierza, obrotomierza, ilość benzyny, temp. wody chłodzącej (czyli całe zegary) - podświetlenie jest nadal tylko znikają cyferki i wskazówki. Jeśli włącze ręczny to pojawiają się ponownie. Z tego wynika że brakuje masy.....
Gdzie tego szukać ?
Gdzie tego szukać ?
Ostatnio zmieniony sob lis 19, 2005 13:43 przez look4me, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Master
witam!
mialem podobny problem, tylko ze w moim przypadku "wariowaly" wskazowki doslownie, zwlaszcza od predkosciomierza, wahala sie w szybkim tempie od 20-tki do konca skali, i na wyswietlaczu komputera pokazywala sie raz temp zewnetrzna, raz spalanie, raz zegar, itd.
Pomoglo przeczyszczenie styku masy pod stojakiem akumulatora, przeszlo jak reka odjal ...
powodzenia
mialem podobny problem, tylko ze w moim przypadku "wariowaly" wskazowki doslownie, zwlaszcza od predkosciomierza, wahala sie w szybkim tempie od 20-tki do konca skali, i na wyswietlaczu komputera pokazywala sie raz temp zewnetrzna, raz spalanie, raz zegar, itd.
Pomoglo przeczyszczenie styku masy pod stojakiem akumulatora, przeszlo jak reka odjal ...
powodzenia
Podłączyłem bezpośrednio minus z akuma do silnika i do karoserii i nie pomogło więc to nie minus z akuma....
Gdzie się jeszcze podłączone kable do silnika (w jakich miejscach) ?
Ja znalazłem tylko w prawym środkowym rogu (z przodu) 2 kable i idą one do takiej okrągłej złączki.
Zwarłem na stałe przycisk z ręcznego i teraz mam wszystko tyle że nadal wskazania komputera są przekłamane wskazówka temp. wody jest na polu czerownym jak sie silnik nagrzeje a temp. oleju pokazuje 120 stopni... i pyka mi co chwile jak jade jakiś przekaźnik (jest on chyba od pompy wtryskowej)
Gdzie się jeszcze podłączone kable do silnika (w jakich miejscach) ?
Ja znalazłem tylko w prawym środkowym rogu (z przodu) 2 kable i idą one do takiej okrągłej złączki.
Zwarłem na stałe przycisk z ręcznego i teraz mam wszystko tyle że nadal wskazania komputera są przekłamane wskazówka temp. wody jest na polu czerownym jak sie silnik nagrzeje a temp. oleju pokazuje 120 stopni... i pyka mi co chwile jak jade jakiś przekaźnik (jest on chyba od pompy wtryskowej)
-
- Forum Master
-
- Forum Master