spadające obroty silnika po czym auto gaśnie :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
spadające obroty silnika po czym auto gaśnie :(
Witam!
Od dłuższego czasu mam problem z moim golfem MK3 1.6, a mianowice: gdy silnik sie zagrzeje to spadają obroty i auto gaśnie! Jest to dosyc uciążliwe ,ponieważ utrudnia jazde w miescie! Dzieje sie to podczas jazdy ,jak i postoju, musze ciągle dodawać gazu zeby utrzymac obroty! Odwiedziłem juz wielu mechaników i zaden niepotrafi tego zrobic, nawet podłączenie auta na komputer nic niewykazało! Pomóżcie, prosze! Co moze byc tego powodem???
Od dłuższego czasu mam problem z moim golfem MK3 1.6, a mianowice: gdy silnik sie zagrzeje to spadają obroty i auto gaśnie! Jest to dosyc uciążliwe ,ponieważ utrudnia jazde w miescie! Dzieje sie to podczas jazdy ,jak i postoju, musze ciągle dodawać gazu zeby utrzymac obroty! Odwiedziłem juz wielu mechaników i zaden niepotrafi tego zrobic, nawet podłączenie auta na komputer nic niewykazało! Pomóżcie, prosze! Co moze byc tego powodem???
Re: spadające obroty silnika po czym auto gaśnie :(
Również witamgost666 pisze:Witam!
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=196335
zajrzyj tutaj. Ja dzisiaj rozwiązałem swój podobny problem... Silniczek pracuje jak złoto
Jest MK III GTI 2e :)
Jest MK IV Highline AJM :)
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
witam u mnie problem podobny ale mam filtr powietrza jajo i nie wiem gdzie szukać tego elementu ze zdjecia ponadto u mnie filtr nie nie ma rury bioracej poietrze z zewnątrz tylko centralnie znad błotnika, może to problem?
Mam teżp ytanie o czujnik temperatury -na forum są rózne niebieski , czarny żólty , czy ich wymiana (i do czego służą ) może coś wnieść?
Mam teżp ytanie o czujnik temperatury -na forum są rózne niebieski , czarny żólty , czy ich wymiana (i do czego służą ) może coś wnieść?
Ostatnio zmieniony czw paź 30, 2008 13:52 przez crossfire78, łącznie zmieniany 1 raz.
Silniczek jaki ?crossfire78 pisze:witam u mnie problem podobny ale mam filtr powietrza jajo i nie wiem gdzie szukać tego elementu ze zdjecia ponadto u mnie filtr nie nie ma rury bioracej poietrze z zewnątrz tylkocentralnie znad błotnika, może to problem?
Jest MK III GTI 2e :)
-
- Nowicjusz