Brak mocy w 1.8 16V :(((
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Brak mocy w 1.8 16V :(((
Witam mam Jettke 1.8 16V KR mam taki problem że faluja mi obroty nawet jak jest na luzie a jak ruszam to wogole niema mocy i niechce wskoczyc na obroty a jak wskoczy na obroty to musze ruszac z 2 tysiacy obrotow a jak jade to nic nieprzerywa i niestety na kazdy biegu kreci sie do 4 tysiecy tylko wszystko to sie stalo jak puscil ktorys uszczelniacz zaworowy a moze kilka uszczelniaczy tak zauwazylem bo zaczela dymic troche na czarno wymienilem czujnik halla, swiece,palec kopulke na podmianke mialem inny komputer,modul zaplonowy,cewke,krokowca tez wymienilem czujnik przy przepustnicy wymienilem nawet uszczelki pod przepustnica i kolektorem ssacym i dalej to samo moze ktos wie o co chodzi?? prosze o pomoc. pozdrawiam...
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Jak auto dymi na czarno to ma za bogatą mieszankę. Zdejmij rozdzielacz z obudowy filtra. Wyczyść klapkę spiętrzającą przepływomierza i sprawdz jak ona chodzi (czy sie nie zacina, bo nie może stawać, blokować się itd). Jeśli to zrobisz i nic się nie poprawi to trzeba dziury szukać w regulatorze termicznym paliwa (to cudo przykrecone do glowicy od strony akumulatora)
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie