Obroty w góre Golf w miejscu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Obroty w góre Golf w miejscu
Witam!
Cos zlego dzieje sie z moim Golfem (MK3 1.8 GL 90KM silnik ABS).
Najczesciej sytuacja ma miejsce przy wyprzedzaniu (gwaltownym przyspieszaniu...) na 4 lub 5 biegu gdy mam okolo 2,5tys obrotow wciskam pedal gazu - obroty ida w gore ale auto nie przyspiesza, predkosciomierz w miejscu... po wyzej 3tys obroty nagle obroty spadaja i wracaja do poprzedniej wartosci i auto juz normalnie przyspiesza.
NIe mam pojecia co to moze byc, jesli ma ktos jakis pomysl, sugestie prosze o info!
z gory wielkie dzieki
Najczesciej sytuacja ma miejsce przy wyprzedzaniu (gwaltownym przyspieszaniu...) na 4 lub 5 biegu gdy mam okolo 2,5tys obrotow wciskam pedal gazu - obroty ida w gore ale auto nie przyspiesza, predkosciomierz w miejscu... po wyzej 3tys obroty nagle obroty spadaja i wracaja do poprzedniej wartosci i auto juz normalnie przyspiesza.
NIe mam pojecia co to moze byc, jesli ma ktos jakis pomysl, sugestie prosze o info!
z gory wielkie dzieki
♫♪♫ ♫House Music Lovers ııllılı.l.ıllıl d(^_^)b
Re: Obroty w góre Golf w miejscu
szykuj kasę na wymianę sprzęgłaPancho pisze:Witam!
z gory wielkie dzieki
hehehe no dokladnie albo jakims dziwnym trafem zalales sprzeglo olejem ;] bo tak tez mozna hehehe i takie same sa objawy ;]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=177740/][size=159][b]Gofer bY Tiger ;} Sprzedam [/b][/size][/url]
[size=92] Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki a cuda zajmują mi trochę czasu[/size]
[img]http://img180.imageshack.us/img180/7369/new1wj9.gif[/img]
[size=92] Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki a cuda zajmują mi trochę czasu[/size]
[img]http://img180.imageshack.us/img180/7369/new1wj9.gif[/img]
tigerdj pisze:hehehe no dokladnie albo jakims dziwnym trafem zalales sprzeglo olejem ;] bo tak tez mozna hehehe i takie same sa objawy ;]
Z oleje nic nie robilem:/ tak wiec obawiam sie najgorszego
[ Dodano: 02 Lis 2008 18:48 ]
Panowie a ile mnie to wszystko moze kosztowac? tak zeby nie rozplakal sie u mechanika...
[ Dodano: 02 Lis 2008 18:53 ]
a jeszcze jedno... jakiej firmy najlepiej kupic sprzeglo i te wszystkie dodatki?
Najlepiej SACHS,przynajmniej takie jest moje zdanie.Tutaj masz przykladowe ceny:Pancho pisze:a jeszcze jedno... jakiej firmy najlepiej kupic sprzeglo i te wszystkie dodatki?
http://www.allegro.pl/search.php?string ... =0&order=p
- Paweł Marek
- V.I.P.
żadne dodatki, samo sprzęgło czyli docisk tarcza w komplecie w jednym pudełku. Sachs, Valeo. Ponad 300 stówy za sprzęgło plus robocizna. Może w 5 stówach się zmieścisz. Warto przy okazji simering na wale zmienić
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Dzieki panowie za pomoc... az mi wypieki na twarzy wyszly ile musze zainwestowac:/
Pozdrawiam
[ Dodano: 03 Lis 2008 18:52 ]
PANOWIE PONOWNIE PRZYWRACAM TEMAT!
Dzis zauwazylem ze linka sprzegla gdy ja recznie naciagalem przy pierwszym nacignieciu byla "luzna" przy drugim razie byl juz opor! sprawdzalem przy wylaczonym silniku!
Czy jest mozliwosc ze to jednak nie sprzeglo tylko cos z linka?
Pozdrawiam
[ Dodano: 03 Lis 2008 18:52 ]
PANOWIE PONOWNIE PRZYWRACAM TEMAT!
Dzis zauwazylem ze linka sprzegla gdy ja recznie naciagalem przy pierwszym nacignieciu byla "luzna" przy drugim razie byl juz opor! sprawdzalem przy wylaczonym silniku!
Czy jest mozliwosc ze to jednak nie sprzeglo tylko cos z linka?