Dane techniczne, silniki, VIN dekoder, kody wyposażenia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
HEJ SZTOMEL !
dzieki za podpowedz ! jak masz jakis direct link do tych danych to chetnie przejrze, choc podejrzewam ze to dane z pozbierane i pokojarzone z kilku zrodel...
a pzred chwila komp mi sie wylogowal z forum i caly post do Ciebie .... wiadomo co sie z nim stalo. a jaz juz nie ma czasu na pisanie go od nowa. Ale wkrotce napisze.
Pozdr
dzieki za podpowedz ! jak masz jakis direct link do tych danych to chetnie przejrze, choc podejrzewam ze to dane z pozbierane i pokojarzone z kilku zrodel...
a pzred chwila komp mi sie wylogowal z forum i caly post do Ciebie .... wiadomo co sie z nim stalo. a jaz juz nie ma czasu na pisanie go od nowa. Ale wkrotce napisze.
Pozdr
a więc dane o silnikach z tego linku :maciekswd pisze:jak masz jakis direct link do tych danych to chetnie przejrze
http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Inform ... toren.html
ogólnie strona www.doppel-wobber.de zawiera dużo danych odnośnie wszystkich modeli Golfów.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
numer silnika
Witam ,
Mam Golfa IV 1,9 TDI 66kW - kod silnika ALH - moje pytanko gdzie znajduje się numer silnika na tym motorze ??
Mam Golfa IV 1,9 TDI 66kW - kod silnika ALH - moje pytanko gdzie znajduje się numer silnika na tym motorze ??
Patryk
bling_bling tutaj masz (zdjęcie akurat pochodzi z silnika ALH) :
w powyższych miejscach na zdjęciach jest oznaczenie kodu silnika wraz z jego numerem i dotyczy to wszystkich silników rzędowych zarówno diesla jak i benzynowych w Golfach Mk4.
w powyższych miejscach na zdjęciach jest oznaczenie kodu silnika wraz z jego numerem i dotyczy to wszystkich silników rzędowych zarówno diesla jak i benzynowych w Golfach Mk4.
Ostatnio zmieniony ndz lis 16, 2008 18:53 przez Sztomel, łącznie zmieniany 1 raz.
Padl mi silnik w Golfie IV 1.4 16V o symbolu AKQ, niestety nie da sie go reanimowac a nigdzie nie moge znalezc silnika o podobnym oznaczeniu Pytanie czy moge wrzucic do autka silnik o innym symbolu, mam do wyboru silnik o symbolu BBY, które montowano równiez w golfach i BKY z seata. Czy jest to wogóle możliwe, jezeli tak czy potrzebne bedzie przeprogramowanie komputera, itp... ???
jeśli mocowanie silnika oraz osprzęt będzie identyczny jak w Twoim starym to nie ma problemu, jeśli różnica będzie w osprzęcie to wiadomo, że musisz dokupić silnik z osprzętem co podnosi jego cenę, silnik najlepiej kupić z jego oryginalnym sterownikiem, jeśli mocowanie silnika w komorze silnikowej będzie się różniło to trzeba się zastanowić czy będzie opłacalna przeróbka. Silnik BBY był montowany w Golfie Mk5 tylko w 2005 roku natomiast BKY w latach 2005-2007 również w Golfie Mk5.pepesie pisze:czy moge wrzucic do autka silnik o innym symbolu, mam do wyboru silnik o symbolu BBY, które montowano równiez w golfach i BKY z seata. Czy jest to wogóle możliwe, jezeli tak czy potrzebne bedzie przeprogramowanie komputera, itp... ???
to już niestety musisz sam sprawdzić wizualnie i pomierzyć,pepesie pisze:Czy mozliwe ze mocowania w tych samochodach sa takie same jak w VW Golfie
tak.pepesie pisze:Piszac o sterowniku masz na mysli komputer?
[ Dodano: 11 Gru 2008 10:05 ]
wydaje mi się, że info o mocowaniu tych silników i spasowaniu do Mk4 powinno Ci udzielić ASO Volkswagena.