Jak rozebrać tapicerkę bagażnika - hatchback?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Jak rozebrać tapicerkę bagażnika - hatchback?
Cześć. NIegdzie nie znalazłem w szukajce, a pilnie potrzebuję porady. W bagażniku hatchbacka nie świeci lampka. Przerwany jest przewód brązowo-czarny między lampką a mikroswitchema w zamku. Po drodze są chyba jeszcze złącza pod lewym parapetem. Jak rozebrać boczek, parapet i osłonę słupka,żeby to wszystko obejrzeć i nie połamać czegoś przy okazji? Help!
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ROZBIERAŁEM U SIEBIE :W ZASADZIE WSZYSTKO JEST NA WCISKACH TRZEBA DOBRZE CHWYCIĆ ISILNIE POCIĄGNĄĆ OBURĄCZ MUSI WYJŚĆ .JEDYNE CO JEST SKRĘCANE TO SAM PARAPET NA PŁASKIE 10.TROCHE JEST KNYFU Z WYJĘCIEM BOLCÓW OD PODWIESZANIA PÓŁKI ALE TEŻ MUSI WYJŚĆ TRZEBA WCISNĄĆ SRODEK POTEM WYCIĄGN ĄĆ CAŁOŚĆ DASZ RADE POWOLI NIC NA SIŁĘ .ZESZŁO MI NA CAŁOŚCI TRZY GODZINKI Z HACZYKIEM ORAZ DWIE ZGRZEWKI BROWCA SUMA SUMARUM ROBOTA NA KIJ SIĘ ZDAŁA OKAZAŁO SIE ŻE PADŁNA AMEN MIKROWŁĄCZNIK W ZAMKU I TRZA WYMIENIĆ CAŁOŚĆ NIE MAM OBECNIE KASY ANI DOSTĘPU DO NOWEGO ZAMKA ŚMIGAM PÓŁ ROKU NA OŚWIETLENIU WEDŁUG SWEGO POMSŁU Z WYKORZYSTANIEM ORYGINALNEJ INSTALACJI .DODATKOWY PRZEWÓD DO MASY I NA NIM WYŁĄCZNIK POD PRAWYM PARAPETEM.
Ostatnio zmieniony śr lis 05, 2008 19:50 przez wielblad2, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
wielblad2, Dzwoniłem miernikiem przewód brązowo-czarny - nie ma przejścia. Wkładałem zworkę w kosteczkę mikroswitcha - też nie świeci.
[ Dodano: Sro Lis 05, 2008 19:23 ]
pszczyna, A masz też coś odnośnie lewego boczka i parapetu?
[ Dodano: Sro Lis 05, 2008 19:25 ]
Aha... i obramówki tylnej klapy od góry.. ?
[ Dodano: Sro Lis 05, 2008 19:23 ]
pszczyna, A masz też coś odnośnie lewego boczka i parapetu?
[ Dodano: Sro Lis 05, 2008 19:25 ]
Aha... i obramówki tylnej klapy od góry.. ?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
bo + jest stały na lampce, a jak poszedł zamek do masa nie dojdzie. Ja poratowałem się na początku zmostkowaniem dwóch zewnętrzych przewodów we wtyczce do zamka i na jakiś rok pomogło, później zamek juz nie trybił wcale i zdecydowałem się na wymianę.stonefree pisze:dochodzi+
Jakbyś chciał kupić zamek to wal na PW;)
Ostatnio zmieniony czw lis 06, 2008 00:12 przez Qto, łącznie zmieniany 1 raz.
wielblad2, http://www.allegro.pl/item466174639_mik ... ml#gallery
Możesz pokombinować z takim cudem:)
Nieduży koszt
Pozdrawiam,
Możesz pokombinować z takim cudem:)
Nieduży koszt
Pozdrawiam,
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Może komuś się to przyda, wiec opisze co sie stało z tym światełkiem.
Pod lewym boczkiem są 3 złączki , czarna ( switche zamka, stop dodatkowy i chyba tylna szyba ), różowa (wycieraczka ) i brązowa (zabijcie mnie, nie pamiętam co ona łączy ) .Są to złącza przewodów to klapy. Obok nich biegnie rurka spryskiwacza tylnej szyby, jest UWAGA: łączona za pomocą gumowych kolanek pod narożnikiem podsufitki. Złączka była rozpięta i płyn lał się do środka po kostkach instalacji elektrycznej. Styki w czarnej po prostu zasniedziały...
Pod lewym boczkiem są 3 złączki , czarna ( switche zamka, stop dodatkowy i chyba tylna szyba ), różowa (wycieraczka ) i brązowa (zabijcie mnie, nie pamiętam co ona łączy ) .Są to złącza przewodów to klapy. Obok nich biegnie rurka spryskiwacza tylnej szyby, jest UWAGA: łączona za pomocą gumowych kolanek pod narożnikiem podsufitki. Złączka była rozpięta i płyn lał się do środka po kostkach instalacji elektrycznej. Styki w czarnej po prostu zasniedziały...