dolałem płyn!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
dolałem płyn!
qrcze problem mój polega na tym że nie wiem czy dobrze zrobiłem poprostu dolałem może ze 100g płynu do zbiorniczka wyrównawczego było go troszkę za mało tylko ten co był miał inny kolor taki jakby perłowy no jasny mozna popwiedziec a dolałem SCHELL koncentrat -35 czy to ne bedzie miało wpływu na układ chłodzenia??????
[ Dodano: Wto Lis 22, 2005 10:04 ]
nie wiem jaki jest ten stary!!!!!!
[ Dodano: Wto Lis 22, 2005 10:04 ]
nie wiem jaki jest ten stary!!!!!!
- Dawca_Nerek
- Forum Master
A ten co dolałeś jest mieszalny ? Jeżeli jeden i drugi nie to zrobi się papka, dużo nie dolałeś więc nic nie powinno się stać ale jest jedna zasada, zawsze trzyma się jednego płynu. Zmień lepiej cały płyn, zima ma być ostra.
Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
- blackwhite
- Użytkownik
- Kontakt:
Zaciągnij jakimś wężykiem trochę płynu ze zbiorniczka wyrównawczego do jakiegoś słoiczka, dolej 0,5 tej objętości koncentratu Shell'a którego wcześniej dolałeś i 0,5 objętości wody. Zakręć słoik i chwilę pomieszaj. Następnie sprawdź, czy ciecz w słoiku jest jednorodna (czy się dobrze wymieszała).
Jeśli tak, to wszystko jest ok.
Jeśli nie (jakaś galareta, rozwarstwianie się itp.) - to wtedy lepiej wymienić cały płyn.
Jeśli tak, to wszystko jest ok.
Jeśli nie (jakaś galareta, rozwarstwianie się itp.) - to wtedy lepiej wymienić cały płyn.
- blackwhite
- Użytkownik
- Kontakt:
- czykryszard
- Mały gagatek
krzychGTD pisze: Zaciągnij jakimś wężykiem trochę płynu ze zbiorniczka wyrównawczego do jakiegoś słoiczka, dolej 0,5 tej objętości koncentratu Shell'a którego wcześniej dolałeś i 0,5 objętości wody. Zakręć słoik i chwilę pomieszaj. Następnie sprawdź, czy ciecz w słoiku jest jednorodna (czy się dobrze wymieszała).
zrób tak jak kolega napisał bedzie widać niektóre koncentraty mozna mieszać
wlasnie, haha... niezly sprzedawca, ale spoko, mowi tak bo chce wszystko sprzedac., a jak sie zważy plyn to klient pzyjedzie i jeszcez wiecej na wymiane kupi hahablackwhite pisze:piotr marzec napisał/a:
wszystkie plyny chlodnicze mozna mieszac.pytalem sie w sklepach ostatnio.
To zmieszaj Borygo z Petrygo i życzę powodzenia.
- Forester
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
to jka to w koncu jest, ja mialem borygo a potem dolalem jakis plyn chlodzacy orllenu ze 2L (oba zielone).blackwhite pisze:To zmieszaj Borygo z Petrygo i życzę powodzenia.piotr marzec pisze:wszystkie plyny chlodnicze mozna mieszac.pytalem sie w sklepach ostatnio.
nie zauwazylem zeby sie galaretka robila czy cos,
pozdro!!
POZDRO !!
----------------------------------------------------
>>>EUROPE EDITION --- ZAGAZOWANY<<<
----------------------------------------------------
>>>EUROPE EDITION --- ZAGAZOWANY<<<
Nie wierzcie do konca sprzedawca w sklepach. sam mam taki zawód i wiem jak to wyglada w praktyce. My jestesmy od tego by sprzedawac a nie by wiedziec... Kazdy che zarobic a im wiecej sprzedaz tym wiecej zarobisz...
Sprawdz patent ze słoiczkiem i jesli bedzie ok to zostaw..
pozdro
Sprawdz patent ze słoiczkiem i jesli bedzie ok to zostaw..
pozdro
Golf 3 1,8 CL '92 75PS LPG + MFA