Lepiej bym tego nie ujął. Mi to wygladało na wykres jakiejś hondy, bo zeby zakrecic VRa do 8,5k to trzeba wywalić tyle szmalu co na budowe supermarketu na Litwie No i jeszcze ten moment 185 ..... Tyle to ma v-tec 1,6 zdrowo podłubany.szymonrs pisze:bugalonowi nie chodzi o wynik 185PS tylko że cały pomiar i kalibracja jest s.p.i.e.r.d.o.l.o.n.a na maksa. Czy widziałeś kiedyś wykres VRa gdzie ma moc maksymalną przy 7700obr?? gdzie w serii jest to 5800?? czy widziałeś kiedyś wynik mocy VRa który ma tylko 185Nm zamiast 235Nm w obrotach 5700 zamiast 4200??POLO_VR6 pisze:dzisiaj auto sprawdzane na hamowni jest nr zadzwon i sprawdz jk nie wierzyszbugalon pisze:Jak to jest wykres VRa, to ja jestem ksiadz proboszcz . Weź chłopie już się nie kopromituj ok? Schowaj swoje marzenia do pudełka i wyjmuj je z niego w samotnosci. Żenada po całości ......
jedna rada... zmień hamownie
Dopiero jak zobaczyłem opis toffica to stwierdzilem ze ten wykres może i rzeczywiscie jest podobny do oryginalnego VRowskiego (szczegolnie charakter krzywej momentu). Tylko przy takiej kalibracji jak kolega pokazal to wynikiem mozna sobie co najwyzej wytrzeć d...e