abf szarpie miedzy 3000-4000rpm
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
abf szarpie miedzy 3000-4000rpm
A wiec sytuacja wyglada tak:
silnik : abf
auto ; mk3
rozpoznanie : Auto szarpie i delikatnie jakby sie dlawi od 2800- do okolo 4200rpm po czym kreci do samego odciecia z pełną moca
Jakies sugestie od czego zaczac sprawdzanie auta ?
silnik : abf
auto ; mk3
rozpoznanie : Auto szarpie i delikatnie jakby sie dlawi od 2800- do okolo 4200rpm po czym kreci do samego odciecia z pełną moca
Jakies sugestie od czego zaczac sprawdzanie auta ?
zalac v-power, pokatowac ciepłego chwile po miescie, u mnie pomogło jak to miałem zaraz po zakupie
[ Dodano: Pią Lis 14, 2008 23:47 ]
jak nie pomoze to zacząłbym od kabli i swiec, u mnie na starych było wychowalne moze nie szarpanie ale jakby drżenie motoru w tym zakresie
[ Dodano: Pią Lis 14, 2008 23:47 ]
jak nie pomoze to zacząłbym od kabli i swiec, u mnie na starych było wychowalne moze nie szarpanie ale jakby drżenie motoru w tym zakresie
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
chyba w dziale 16V byl baaardzo obszerny temat na ten temat
[ Dodano: Pon Wrz 07, 2009 20:03 ]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=210891&start=0
niech strace...
[ Dodano: Pon Wrz 07, 2009 20:03 ]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=210891&start=0
niech strace...
- emilson
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
sprawdzic kopulke palec czy sniedzi nie ma u mnie ten problem wystepował
po wymienieniu kabli na 85KV MAgnecory zakupilem nowy palec i kopułke jak reką odjoł...
sprawdzic na kompie przekaznik nr 30 na skrzynce bezpiecznikow czy nie zmienia swojej wartosci napieciowej
Przepalic tak jak TOm pisze , zalac paliwa najlepszego i ostro w dupe...
Sprawdzic pompe paliwa czy nie brzeczy wymienic filtr paliwa....
Jest to chyba najwieksza bolączka tego silnika...przerywanie wlasnie w tych zakresach od 2 do 3 tys....
i jeszcze jedna sugestia nie katowac silnika jak sie ta temp nie zagrzeje do min 60stopni...
mialem znajomego ktory ostro meczyl motor na zimnym czy na cieplym po czasie zaczol dziwnie sie dlawic na wolnych i przerywac, po czym przelecial ostro po obwodnicy dal odpoczac silnikowi i teraz za kazdym razem czeka az sie zagrzeje i motor ustabilizował sie
po wymienieniu kabli na 85KV MAgnecory zakupilem nowy palec i kopułke jak reką odjoł...
sprawdzic na kompie przekaznik nr 30 na skrzynce bezpiecznikow czy nie zmienia swojej wartosci napieciowej
Przepalic tak jak TOm pisze , zalac paliwa najlepszego i ostro w dupe...
Sprawdzic pompe paliwa czy nie brzeczy wymienic filtr paliwa....
Jest to chyba najwieksza bolączka tego silnika...przerywanie wlasnie w tych zakresach od 2 do 3 tys....
i jeszcze jedna sugestia nie katowac silnika jak sie ta temp nie zagrzeje do min 60stopni...
mialem znajomego ktory ostro meczyl motor na zimnym czy na cieplym po czasie zaczol dziwnie sie dlawic na wolnych i przerywac, po czym przelecial ostro po obwodnicy dal odpoczac silnikowi i teraz za kazdym razem czeka az sie zagrzeje i motor ustabilizował sie
never ending story