to podlej paliwkiem, zwężką mocy nie podniesiesz..skibszczok pisze:To sprawdzal ktos jak ta zwezka ma sie do silnika TD?? bo ja mam 1V i chetnie bym zrobil cokolwiek zeby moc podniesc xD a jak to nic nie kosztuje to tym bardziej hehe
Zwężka z filtrze powietrza - lepsze przyspieszenie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
topbrakes.pl
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
- skibszczok
- Użytkownik
- Kontakt:
- skibszczok
- Użytkownik
- Kontakt:
- twardy
- Forum Master
- Kontakt:
mamtakie same wrażenia , przy wymianie oleju wymieniałem filtr powietrza i wyciągłem zwężke zdaje mi się że auto ciut (może to być tylko wrażenie ale) szybciej wchodzi na obroty a co za tym idzie przyśpiesza lepiej ( takie odczucia nie poparte dowodami )MaSa_Golf pisze:pojezdzilem dzisiaj bez zwezki i na 99% jestem pewien ze autko lepiej sie zbiera, wydaje mi sie ze szybciej wkreca sie na obroty
ma zrobiony przelot i dzwięk sie poprawił auto bardziej warczy przechodząc w taki bulgotMaSa_Golf pisze:a ten dzwiek silnika... poezja
jesli ktoś chce sprawdzić to bardzo prosze to nie kosztuje a cała operacja zajmuje kilka minut
10mm+1,3bara=1VSTD :-)
- jarekkoval
- Forum Master
- Kontakt:
A ja teraz testuje stozek i jak narazie lepiej niz z puchą ladnie buczy i slicznie turbina gwizda
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
za jakieś 15tys km nie będziesz już taki zadowolony jak ujrzysz łopatki swojej turbiny po stronie zimnej. to raz a dwa to to że stożek nie filtruje tak dokładnie jak zwykły papierowy wkład.A ja teraz testuje stozek i jak narazie lepiej niz z puchą ladnie buczy i slicznie turbina gwizda
lepiej jest częściej wymieniać wkłady.
no chyba że masz stożek nasączany olejem naprawdę dobrej firmy to wtedy jeszcze może i bym się pokusił o testowanie takiego wynalazku bo ja kiedyś tylko jeden dzień testowałem ale jak zobaczyłem ile syfu przepuszcza to powiedziałem że w moim aucie nigdy więcej żadnych stożków
Wywalenie zwężki poprawi przyspieszenie o niecałą sekundę do setki - mierzone stoperem na doładowaniu 1.2 bara turbo k14 pompa 9mm.
Subiektywne odczucia to poprawa elastyczności silnika, zmniejszenie zadymienia i większa głośność.
Ja jeżdżę bez trąbki ponad rok, co zauważyłem to to, że trzeba częściej zaglądać do filtra powietrza, przeważnie wymieniam dwa na jedną wymianę oleju.
Subiektywne odczucia to poprawa elastyczności silnika, zmniejszenie zadymienia i większa głośność.
Ja jeżdżę bez trąbki ponad rok, co zauważyłem to to, że trzeba częściej zaglądać do filtra powietrza, przeważnie wymieniam dwa na jedną wymianę oleju.