Sonada Lambda silnik ADD masa na obudowie czy ze sterownika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Sonada Lambda silnik ADD masa na obudowie czy ze sterownika
witam czy posiada ktoś informacje czy sonda do silnika 1.8 ADD powinna mieć masę na obudowie czy ze sterownika??
szukam szukam i cholerka znaleźć nie mogę, może ktoś posiada książeczkę do tego modelu?? w żadnym katalogu w żadnym sklepie w 3mieście nie potrafią mi powiedzieć jaka ta sonda ma być
pozdrawiam
szukam szukam i cholerka znaleźć nie mogę, może ktoś posiada książeczkę do tego modelu?? w żadnym katalogu w żadnym sklepie w 3mieście nie potrafią mi powiedzieć jaka ta sonda ma być
pozdrawiam
Wiązka ma 4 przewody , kupiłem magneti mareli (najtańsza) o oznaczeniu ....409 tylko końcówką sie różniły
adam, może masz uniwersalna bosha one podobno miały 5 przewodów i dobierało się je odpowiednio do silników
(swoją droga to nawet nie wiedziałem ze wioze ze szwabi takiego mexykańskiego gagatka )
aha a grzałka w sondzie ma 18W, przed wymiana strasznie mi telepało i spalanie 14Lpg w miescie
pozdrawiam
adam, może masz uniwersalna bosha one podobno miały 5 przewodów i dobierało się je odpowiednio do silników
(swoją droga to nawet nie wiedziałem ze wioze ze szwabi takiego mexykańskiego gagatka )
aha a grzałka w sondzie ma 18W, przed wymiana strasznie mi telepało i spalanie 14Lpg w miescie
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz lis 23, 2008 22:17 przez klopot6, łącznie zmieniany 2 razy.
Też mam magneti marelli ale coś mi sie nie podoba jej praca. Może trafiłem na kiepski egzemplarz...najwyzej kupi sie boshaklopot6 pisze: kupiłem magneti mareli
Ostatnio zmieniony pn lis 24, 2008 00:25 przez mmarek, łącznie zmieniany 1 raz.
- adamk18
- HadrRockMetalFan
- Kontakt:
cześć klopot6 - u mnie z wiązki instalacji auta do kostki sondy idzie 5przewodów - 2 pojedyncze i 3 przewody osobnym kablu , i jest tak - pierwszy pojedynczy czerwono-bialy łączy się z białym sondy , drugi pojedynczy brązowo-czarny z drugim białym sondy , z kabla czerwony łączy się z szarym sondy , zielony z czarnym sondy i jeden jest wolny (czarny) . Nie wiem dlaczego ten jeden czarny jest niepodłączony , a kostka instalacji i sondy jest czterostykowa .