Witam
Zaraz po kupnie zamochodu w czerwcu 2008 wymieniłem wycieraczki na zwykłe Valeo. Od początku wycieraczka po stronie kierowcy nie zbierała na całej długości, zostawał niewytarty pas okolo 5cm po środku wycieraczki. Ostatnio obie wycieraczki zaczęły rozmazywać brud więc postanowiłem wymienić wycieraczki na płaskie. Wiem, że wiodącym producentem takich wycieraczek jest VALEO i BOSCH, ale ostatnio późno wracam z pracy i wszystkie wieksze sklepy motoryzacyjne sa pozamykane. Kupiłem więc płaskie wycieraczki firmy BOTTARI w auchanie. Założyłem i sie zleksza wkur.... . Wycieraczka kierowcy nie zbiera na długości około 20cm przez środek. W obecnych warunkach uniemozliwia to praktycznie jazdę. Próbowałem trochę dogiąc ramię wycieraczki, ale nie dało to zbyt duzego efektu. No i teraz moje pytanie. Czy dalej próbować wygiąć ramie wycieraczki żeby mocniej dociskało wycieraczkę? Szukałem nowego ramienia, ale nówki znalazłem tylko na tył. Nie wiem za bardzo co mam zrobić. Próbować dalej wygiąć ramie wycieraczki czy kupić używane ramie? Chyba, ze ktoś wie gdzie można kupić całe ramie, ale nówke.
Pozdrawiam
Problem z wycieraczkami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z wycieraczkami
Ostatnio zmieniony śr lis 19, 2008 21:12 przez Giant704, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Ramię wycieraczki jest dociskane srężyną, może jest już słaba. Raczej przyjrzyj się czy wycieraczka nie chodzi pod kątem, ma iść prostopadle do szyby i żeby to uzyskać możesz próbować skręciś trochę ramię we właściwą stronę. Ew. próbuj podgiąć odpowiednio samą wycieraczkę.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.