MK3 GTI TDI by Furia
Moderator: G0 Karcio
No moze bog to nie jest ale potrafil mi wiele rzeczy wytlumaczyc ktorych nie wiedzialem No i z jego wczesniejszego projektu jest pare gratow w tym projekcie
Ostatnio zmieniony pt lis 21, 2008 10:42 przez Furia, łącznie zmieniany 1 raz.
a nie chciałes kilak kolane pospawać z rurą, tak żeby zredukować o połowe liczbę połączeń ?Furia pisze:A to kilka fotosow:
wiadomo że w celach montazowych i redukcji drgań silnika musi być na łącznikach ale wystarczy w 2 , 3 miejswcach na samco zrobić, duża ilość połączeń to potenacjalne miejsce do zrzucenia węża, oraz pogarsza się przepływ..
masz to tak fajnie zrobione że warto pomyslec nad tym...
[ Dodano: Pią Lis 21, 2008 11:22 ]
no i to wygięcie na ori rurze z turbo niepotrzebne...
ale jak załozysz turbo wieksze to domyslam sie że załozysz tam rure fi 50mm ?
cowboy mam w wiekszosci kolanek pospawane albo calkowicie albo polapane i do tego zalozone silikony. Zrobilem to tak zeby juz miec spokoj i zeby nie spadalo. Glownie to spawalem na dole u gory nic nie lapalem migem. Zobacze jesli nie spadnie to tak zostawie. I co do tej ori rury z turbo to tez mnie wkurza i pozniej postaram sie to zmienic jak powinno byc Jedyny jeszcze problem to filtr powietrza oryginalny. Bo przy kolektorze ARL rura leci kolo filtra i mi go troche odpycha. Ale bedzie dolot dedykowany z kwasiaka to problem minie
- Gobo90
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
nie nie poczeka zapinaj czym predzej na poczte i przy okazji wyslij mi ten zderzak wreszcie :green_fuck: :green_fuck: :green_fuck: bo tu moje pro tjuna projekty przez ciebie sie opóźniają :green_fuck:dolot już w drodze tylko nie mogę wysłać
Furia poczeka prawda
Furia, weź go wygoń na poczte co on sie tu opier.... nasze projekty nie mogą czekać
- pasacik110
- Użytkownik
- Kontakt:
No ja akurat sie przesiadlem z mk3 na mk3. Ale nie zaluje. Co do zmian zew to nie planuje oprocz odmalowania felg oczywiscie na czarno ale chce zrobic to porzadnie bo teraz jest lekka lipa
Jeszcze musze zamek od maski poprawic bo cos jest z nim nie tak Dojdzie dolot (jesli Fido go w koncu wysle) to popsztykam kilka fotek pod maska
Jeszcze musze zamek od maski poprawic bo cos jest z nim nie tak Dojdzie dolot (jesli Fido go w koncu wysle) to popsztykam kilka fotek pod maska
Ostatnio zmieniony ndz lis 23, 2008 11:38 przez Furia, łącznie zmieniany 2 razy.