Akumulator
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Akumulator
Mam pytanie odnośnie założenia w swoim Golfie akumulatora o prądzie rozruchu 360A 44 Ah.
Czy będzie dobry?
Czy będzie dobry?
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
- TUTENHAMON
ja p.....kupiłem aku 44 ah 360 A i zakręcił mi tylko 2 razy i zdechł ale rozrusznik teraz tylko przy przekręceniu kluczykiem dość słyszalnie cyknie wiesz może co się stało albo co do wymiany nigdy wcześniej nie miałem problemu z rozrusznikiem zawsze za pierwszym kręcił....nie podejrzeewam że jest spadek napięcia bo kontrolki się cały czas palą..
Może byc milion przyczyn. Sprawdzałeś napięcie akumulatora przed założeniem do samochodu? Bywa że akumulator stoi w sklepie ponad pół roku zanim ktoś go kupi (sprzedaję akumulatory i czasami je po prostu doładowuję bo inaczej byłaby klapa). Może byc że rozrusznik ma duży pobór prądu a w zimie to szczególnie daje się we znaki akumulatorowi. No i poza wszystkim może byc po prostu do kitu sam akumulator. Wpadki zdarzają się każdemu producentowi. Reklamacje na akumulatory zdarzają się tak samo często jak na wszystkie inne części...
- TUTENHAMON
- Paweł Marek
- V.I.P.
I słusznie. Stawiam na bendix przy rozruszniku. Czyścić albo zmienić. No jeszce kable do rozrusznika czy mają dobre stykibodi11 pisze:nie podejrzeewam że jest spadek napięcia bo kontrolki się cały czas palą..
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.