golf 1.9d 1Y podgrzewanie plynu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
golf 1.9d 1Y podgrzewanie plynu
Witam mam pytanko czy jusz ktos montowal dodatkowe grzanie plynu chlodzacego do 1y z tdi .mam pytanie jak podlaczyc te swiece pod jakis czujnik czy tylko dodatkowy wlacznik oczywiscie z przekaznikiem.
Re: golf 1.9d 1Y podgrzewanie plynu
Wystarczy ze podłączysz te swiece przez przekaznik a w srodku zrobisz sobie przełacznik, ale trzeba bedzie pamietac je wyłaczyc zeby za długo sie nie grzały i sie nie przepaliły, czyli temp. silnika ok 60 st i wyłączasz. Przy właczniku zrobic mocna diodę, jak załączone bedzie sie swiecic i zwrócisz uwage ze sa załączone.bananz pisze:Witam mam pytanko czy jusz ktos montowal dodatkowe grzanie plynu chlodzacego do 1y z tdi .mam pytanie jak podlaczyc te swiece pod jakis czujnik czy tylko dodatkowy wlacznik oczywiscie z przekaznikiem.
Grzeja do około temp. silnika 55st. Przy czym po co Ci w 1Y podgrzewacz W TDI jest deficyt ciepła, 1Y i AAZ bardzo dobrze sie nagrzewaja,z dobrym termostatem po 3km nawet w mróz jest 90st, miałem 1Y i AAZ i te 3 razy szybciej sie nagrzewały niz TDIbananz pisze:tak ale czy ktos wie do jakiej temperatury one grzeja i zajezdzic alternator to jeszcze takich rzeczy to nie slyszalem moze akumulator to predzej ale alternator mozna dzc od tdi 120a.