Oj nie przesadzaj jak oby dwa auta zdrowe to vr6 jest minimalnie szybszy ale już lekko grzebnięty ABF faktycznie zdrowo łoi dupę vr-ce z tym że vr-a też można zawsze pomodzićdjalien pisze:dobry ABF pożre bez problemu seryjnego vr-a

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Oj nie przesadzaj jak oby dwa auta zdrowe to vr6 jest minimalnie szybszy ale już lekko grzebnięty ABF faktycznie zdrowo łoi dupę vr-ce z tym że vr-a też można zawsze pomodzićdjalien pisze:dobry ABF pożre bez problemu seryjnego vr-a
Na pewno mniejszy koszt niz turbo do 2.0 8vevolution pisze:silnik wsadz 2.0 16v...
Nawet niech ABF'a wciagnie o pol maski to w spalaniu przegra o grubosc portfelaAD6 pisze:jak oby dwa auta zdrowe to vr6 jest minimalnie szybszy
ABF + Blos i jeżdżę taniej niż moja mama chevroletem aveo 1,2Maciek23 pisze:Nawet niech ABF'a wciagnie o pol maski to w spalaniu przegra o grubosc portfela
Troche dziwne pytanie bo mozesz miec nawet 500KM jak masz spory zasob portfela.fill89 pisze:Na ile można modzić taki silnik jak on ma 90km
Papierek 80? Tosz po takim papierze to nie ma szans działać. W ogole szacun za równanie głowicy papierem ściernymslonek69 pisze:marcinas1983 powiem tobie że mam podobną hybrydę w mk2 dół 2e głowicę kompletną Pf. Wszystko w stanie Bdb głowica wyrównywana i papierkiem 80 na wodę i bardzo dobrze to jeździ. tylko teraz będzie trzeba wymienić wałek rozrządu, kompletny wydech, i w przyszłości Megasquirt zamiast antycznego procesora Motorolli:)
Można zrobić 1,8 na 130 koni:fill89 pisze:No tak mogłem bardziej sprecyzować pytanie. W odległych planach jest swap na 2.0 16v abf ale koszt utrzymania samochodu wzrasta z mocą myślałem też o madzeniu w 1.8 gt bo mam okazję kupić taki silnik za niewielkie pieniądze w bd stanie i mógłbym w nim dłubać na spokojnie w garażu potem szybka zamiana i na hamownie. Tylko czy z hamowni wróci się rozczarowanym czy zachwyconym ze swojej pracy. To jaki koszt mniej więcej jest podniesienia mocy w 1.8 gt do około 130 km ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 19 gości