wywala płyn ze zbiorniczka wyrównawczego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: VW Golf VII 1.4 TSI
- Silnik: CXSA
wywala płyn ze zbiorniczka wyrównawczego
Witam. zauważyłem że pod korkiem pojawiła mi się zółta maź. Golfik dymi też na biało nawet jak się rozgrzeje do 90 stopni. dzisiaj zrobiłem test z kumplem: otworzyłem maskę i jak był rozgrzany to mocno dodałem gazu i okazało sie że przez zbiorniczek wyrównawczy płynu chłodniczego wywaliło ten płyn przy zamkniętym korku gdzieś bokiem. Podniósł się też wtedy drastycznie ponad norme stan płynu chłodniczego po czym opadł. Czy to był jakis przedmuch przez nieszczelną uszczelkę pod głowicą...???
Proszę o pomoc.
Proszę o pomoc.
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Prawdopodobnie uszczelka pod głowicą się kończy.
Płyn jest czysty czy ma w sobie kropelki oleju? To potwierdzi że to uszczelka.
Aha że dymi na biało nawet po dogrzaniu to nie znaczy że to uszczelka. To zima widać poprostu parę wodną. Powinno to dymienie byc połaczone z ubytkiem płynu.
Płyn jest czysty czy ma w sobie kropelki oleju? To potwierdzi że to uszczelka.
Aha że dymi na biało nawet po dogrzaniu to nie znaczy że to uszczelka. To zima widać poprostu parę wodną. Powinno to dymienie byc połaczone z ubytkiem płynu.
Ostatnio zmieniony wt lis 25, 2008 17:29 przez Maćkooo, łącznie zmieniany 1 raz.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
-
- Gadatliwa bestia
Jak uszczelka będzie walnięta między komorą spalania to płyn będzie czyściutki i właśnie będzie dymił na biało.Przez dymienie rozumiem dymienie,nie widok pary wodnej Kumplowi jak walnęła uszczelka podczas jazdy to nic za autem nie było widać....Maćkooo pisze:Płyn jest czysty czy ma w sobie kropelki oleju?
-
- Gadatliwa bestia
-
- Gadatliwa bestia
-
- Nowicjusz
na niestety na uszczelke to wyglada, mozesz zrobic jeszcze taki teskcik potwierdzajacy, tzn odpal silnik przy otwratym zbiorniczku plynu chlodzacego, jesli zacznie samo z siebie buzowac, badz po dodaniu gazu to na pewno uszczelka, powinno zaczac buzowac jesli to uszczelka na rozgrzanym silniku, 90stopni, chyba ze uszczelka mocno wywalona to i przy 70stopniach bedzie buzowalo, a dalej to juz pewnie maly gejzer sie zrobi