Pytanie o lampy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Pytanie o lampy
Panie i Panowie mam baardzo lamerskie pytanie. Kupiłem dzisiaj halogeny do podwójnego grilla. Rozpakowuje i mały zonk - nalepki LEFT i RIGHT. Którą stronę uznać za lewą, a którą za prawą samochodu? Patrzeć na pozycję kierowcy, czy osoby stojącej przed autem?
Sorki za głupie pytanie.
Sorki za głupie pytanie.
- mariusz75
- Forum Master
- Kontakt:
strona lewa tam gdzie kierowca
strona prawa tam gdzie pasażer
[ Dodano: 27 Lis 2008 20:53 ]
Tylko elementy silnika ( wszystko to co jest pod maską ) opisuje się stojąc przed samochodem np.
skrzynia biegów jest po prawej,
a pasek rozrządu po lewej
strona prawa tam gdzie pasażer
[ Dodano: 27 Lis 2008 20:53 ]
Tylko elementy silnika ( wszystko to co jest pod maską ) opisuje się stojąc przed samochodem np.
DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
Re: Pytanie o lampy
Jeśli zakupiłeś halogeny (lampy wew.) do grila na 4 lampy, to w zasadzie strona nie ma znaczenia. to nie są lampy mijania z asymetryczną plamą światła, świecą bez przysłony, więc nie ma różnicy. No chyba że źle cie zrozumiałem.kenji pisze:Panie i Panowie mam baardzo lamerskie pytanie. Kupiłem dzisiaj halogeny do podwójnego grilla. Rozpakowuje i mały zonk - nalepki LEFT i RIGHT. Którą stronę uznać za lewą, a którą za prawą samochodu? Patrzeć na pozycję kierowcy, czy osoby stojącej przed autem?
Sorki za głupie pytanie.
Ostatnio zmieniony czw lis 27, 2008 22:04 przez mate64, łącznie zmieniany 1 raz.
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
Jesteś tego pewny bo mi w ASO Skody w Gdańsku powiedzieli że zawsze się patrzy z pozycji kierowcy bez względu czy to wnętrze auta czy silnika?mariusz-1975 pisze:Tylko elementy silnika ( wszystko to co jest pod maską ) opisuje się stojąc przed samochodem np.