nierówna praca silnika w mk3 1.6 AEE. proszę o pomoc
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nierówna praca silnika w mk3 1.6 AEE. proszę o pomoc
witam wszystkich uzytkownikow forum. mam problem ze swoim golfem tzn. nierowno mi pracuje silnik. przyczyna jest przepustnica. po odlaczeniu jej od komputera pracuje rowno. co to moze byc bo ja juz niemam pojecia. czy mogl pasc komputer czy moze jest jakis przekaznik od komputera do przepustnicy??? wymienilem juz 2 przepustnice i jest to samo. prosze o pomoc.
Łukasz
- Jacenty85
- Forum Master
- Kontakt:
Tylko ECU. Jak nie ma w nim błędów TPSu lub serwomotorka to wystraczy samo czyszczenie komina przepustnicy, szczególnie ważne:kasowanie wyuczonych wartości lub przegranie softu oraz wprowadzenie nastaw podstawowych dla AEE magnetti marelli 001.
bym zapomniał...w magnetti i motronicu nie ma czegos takiego jak reset przez odpięcie klem!!!! tylko podłączenie pod kompa!
bym zapomniał...w magnetti i motronicu nie ma czegos takiego jak reset przez odpięcie klem!!!! tylko podłączenie pod kompa!
Ostatnio zmieniony ndz lis 30, 2008 17:25 przez Jacenty85, łącznie zmieniany 1 raz.