Przewody zapłonowe poraz kolejny

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
TUTENHAMON
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: TUTENHAMON » ndz lis 27, 2005 17:11

nie nie mam 1,8

TUTENHAMON

slimgm

Post autor: slimgm » ndz lis 27, 2005 22:29

Kable wysokiego napięcia to w gruncie rzeczy tylko kawałek miedzi w izolacji + końcówki, a ich zadanie to tylko przewodzenie prądu, więc nie uważam żeby te za 200 zł mogły być dużo lepsze.
Jeżeli chodzi o świece to można by poduskutować, ale za kable naprawdę nie ma sęsu przepłacać

Awatar użytkownika
Atomic10
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Atomic10 » ndz lis 27, 2005 23:06

Nie zgodze sie z ta dziwna teorią ze :
slimgm pisze:Kable wysokiego napięcia to w gruncie rzeczy tylko kawałek miedzi w izolacji + końcówki,
Bardzo ważne jest aby kable były dobrej jakości. Wykonane powinny byc z miedzi o wysokiej czystości co powoduje lepsze przewodzenie prądu elektrycznego oraz mniejsze spadki napięć. Sama izolacja ma duze znaczenie poniewaz pracuje ona w zmiennych warunkach tj. ciepło/zimno. Warunki te mogą powodować jej uszkodzenie oraz przebicia. Koncówki przewodów które nakładmy na świece powinny miec metalowe "osłony", które spełniają rolę filtra przeciw zakłuceniowego. Zalecałbym nie bagatelizować przweodów wysokiego napiecia (a wie to kazdy kto skonczył technikum elektryczne)

fibolek

Post autor: fibolek » ndz lis 27, 2005 23:50

Atomic10 pewnie tak jest ale dwie stówy za kable?Ja osobiście mam jak pisałem Kagera i nie narzekam.A te dwie stówy płaci się za markę lub wygląd.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”