problem polega na tym ze podczas rozruchu mojego golfa rano zaraz po odpaleniu w pierwszej fazie wszystko jest oki odpala na dotyk obroty rowniutkie ale po dodaniu gazu przerywa tak jakby pracował na trzy gary ale wystarczy pare razy przegazowac lub przytrzymac na obrotach około 3000obr/min i po chwili jest juz oki..?! problem pojawia sie tylko w tedy gdy temperatura powietrza spada ponizej zera czyli tylko w zimie latem jest oki...!!? co to moze byc prosze o sugestie..!!! zaznaczam ze świece, przewody, palec w aparacie są nowe olej i filtry wszyskie po wymianie przejechane około 4tys km, samochód jest bez gazu a problem pojawił sie jakies dwa sezony temu wymieniłem przewody swiece itd ale nic nie pomogło. Z góry dzieki.
dane:mk3 1.8B ABS 1992 r. przebieg 184tys.
Problem(zagadka?) z rozruchem mk3...??????!!!!!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
W Uno LPG rodzice mieli taki sam problem.
Pamiętałem wówczas aby wymieniać świece co nie więcej niż 25tyś.km.
Pewnego razu nie pomogło, wymieniłem wówczas kabelki, kopułkę i palec.
Jak ręką odjął.
W Golfie Mk III dbam o kable i świece.
UWAGA: !!!!!
Nie kupujcie produktów firmy EPS są tylko kilka złotych tańsze niż Bosch i MagnettiMarelli. Kupiłem taką kopułkę i palec do Una. Po 20tyś.km dostała nagle przebicie w trasie i Uno zatrzymało się rodzicom 100km od domu.
Warto rozważyć
Pamiętałem wówczas aby wymieniać świece co nie więcej niż 25tyś.km.
Pewnego razu nie pomogło, wymieniłem wówczas kabelki, kopułkę i palec.
Jak ręką odjął.
W Golfie Mk III dbam o kable i świece.
UWAGA: !!!!!
Nie kupujcie produktów firmy EPS są tylko kilka złotych tańsze niż Bosch i MagnettiMarelli. Kupiłem taką kopułkę i palec do Una. Po 20tyś.km dostała nagle przebicie w trasie i Uno zatrzymało się rodzicom 100km od domu.
Warto rozważyć
-
- Nowicjusz