To o niczym nie świadczy - z tego co wiem kluczyki do vw własnie są (czy były) robione w polsce (i nie tylko kluczyki - ja mam jeszcze alufelgi made in poland, podobno bloki silnika też sa z polski dla silników PD).paczu pisze:dziś kluczyk rozebrałem żeby sprawdzić na jakiej częstotliwości nadaje a tam jest napisane "Ministerstwo łączności, świadectwo homologancji nr..." czyli kluczyk był dorabiany w Polsce... oryginałów nie ma i nie ma pewności czy zegary są fabryczne
Wracając do mojego poprzedniego postu to mam pytanie czy do tego golfa plusa rok modelowy z nadwozia 2009, silnik BMM można dorobić kluczyk w pełni funkcjonalny (scyzoryk + immo + pilot)? Dzwoniłem dziś do kilku punktów i nikt nie chciał mi tego dorobić (proponowali mi tylko czysto mechaniczny kluczyk z immo (czyli nie byłoby scyzoryka i pilota) za około 450zł bo nie mam PINu - guzik nie interes w porównaniu do serwisu. Serwis za komplet życzy sobie około 600zł płatne z góry. Gdyby się okazało później że miałem wymienione zamki i kluczyk nie pasuje to koszty ja ponoszę.