Słabe ogrzewanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Słabe ogrzewanie
Witam.Mam problem z ogrzewaniem.Z nawiewów przy temp.70,90C leci letnie powietrze.Termostat jest na 100% dobry bo sprawdzałem.Cięgła w panelu sterowania i przy dmuchawie też oki.Jak się przekręca na ciepłe to przy dmuchawie widać że też cięgło normalnie działa.Co najlepsze to węże idące do nagrzewnicy pod maską są tak samo ciepłe jak inne.Wycieków niema bo nie ubywa nic płynu.Zresztą wymieniałem teraz kruciec łączący 6 węży przy głowicy.Niewiem już co to może być czyżby nagrzewnica była częściowo zapchana.Bo jak by nie miała przepływu to pewnie wąż odpływowy bylby zimny.Jak nagrzewnica to załamka.
Nie płacz kiedy odjadę....GOFER
Właśnie dziwne jest to że obydwa węże.A co powoduje pokrętło regulacji ciepłe/zimne że odcina dopływ ciepłego powietrza?I jeszcze jeden problem z temperaturą.W mieście niechce dojśc wyżej jak między 70/80C termostat działa bo górny wąż jest ciepły a dolny zimny.Czujnik też ok bo nowy kupiony w serwisie a nie jakaś podróba.Niewiem co jest nie tak co jeszcze może być powodem złego wskazywania temperatury?jacumba pisze:raczej zawalona nagrzewnica...a powrót z nagrzewnicy masz ciepły?
Ostatnio zmieniony pt lis 28, 2008 17:21 przez Artik31, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie płacz kiedy odjadę....GOFER
otwarcie i zamknięcie nagrzewnicy w obieguArtik31 pisze:A co powoduje pokrętło regulacji ciepłe/zimne że odcina dopływ ciepłego powietrza?
ale może termostat za wcześnie otwierać duży obieg i masz silnik nie dogrzany, więc termostat.Artik31 pisze:W mieście niechce dojśc wyżej jak między 70/80C termostat działa bo górny wąż jest ciepły
Najpewniej masz zanieczyszczoną nagrzewnicę czyli ma przepływ ale nie cała grzeje i leci złamane powietrze z ogrzewania.
ps. ogrzewanie przy 70 stopniach powinno już być bardzo intensywne.
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=79588
-
- Nowicjusz
Witam, pozwole sie podczepić do tematu, mianowicie u mnie usterka polega na tym ze po wymianie nagrzewnicy i filtra pyłkowego ( tak twierdzi mechanik) dalej wieje chłodne powietrze, a temp. na wskaźniku 80-90 stopni, termostat raczej dobry, włącza wentylator przy około 90 (mechanik twierdził ze jest ok). Dlatego z mojej strony prośba - co i jak po kolei sprawdzić aby dojśc co to moze być bo niestety szyby parują, nawiew chłodny... ech
Prosze o pomoc, ewentualnie fotostory jak wymienic nagrzewnice w MKIII :]
Dziękuje serdecznie...
Prosze o pomoc, ewentualnie fotostory jak wymienic nagrzewnice w MKIII :]
Dziękuje serdecznie...
Ostatnio zmieniony czw gru 04, 2008 10:59 przez ŚwieŻy1234, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
... Sorka , kontynuując moje zagadnienie - wywnioskowałem: temp. ponad 80 - dolny wąż wyraznie chlodniejszy od gornego, po dłuższej jezdzie wszystkie weze gorące, temp okolo 90 stopni, wejscie i wyjscie do nagrzewnicy gorące... nawiew na stopniu 1,2 letni, 3,4 o wiele chłodniejszy. Co poradzic?
Dzięki raz jeszcze:)
Dzięki raz jeszcze:)
Ostatnio zmieniony czw gru 04, 2008 20:12 przez ŚwieŻy1234, łącznie zmieniany 1 raz.
- mariusz75
- Forum Master
- Kontakt:
DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE