Bucza Tarcze hamulcowe
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- adamciowasyl
- Nowicjusz
Bucza Tarcze hamulcowe
Przy wyhamowywaniu z predkosci ponad 140 tak przy okolo 100 zaczynaja glosno buczec tarcze i hamulce prawie juz nie hamuja. Klocki ok , tarcze tez jeszcze nie za Cienkie , czy wymiana tarcz pomoze w czyms ?? A moze kupic wentylowane albo nacinane . Dodam ze to napewno tarcze a nie opony bo zarowno na zimowych jak i na letnich to samo zjawisko. Mial ktos moze podobny problem ???
Ostatnio zmieniony ndz gru 07, 2008 02:18 przez adamciowasyl, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
jakiś czas temu w moim golfie zmieniłem klocki hamulcowe i miałem podobna sytuacje a mianowicie przy probie wyhamowania auta nie była prawidłowej reakcji na naciśniecie pedała , hamulce jak to określił kolega buczały no i strasznie sie grzały ... ale miałem tak około 2 - 3 tygodni i wszystko się dopasowało i jest ok ... takie są skutki kupowania podrób
- Paweł Marek
- V.I.P.
- adamciowasyl
- Nowicjusz
A co myslicie o komplecie Brembo + klocki ferodo ??? Link na allegro Bo troszke szkoda mi jest wstawic wentylowane poniewaz do tego trzeba ciensze klocki ktore szybciej sie zjada. Tylko teraz czy zwylke tarcze wystarcza .
[ Dodano: 07 Gru 2008 11:37 ]
Jakies sugestie doswiadczenia ?????
[ Dodano: 07 Gru 2008 11:37 ]
Jakies sugestie doswiadczenia ?????