Dziwne dźwięki z koła

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kenji
Mały gagatek
Mały gagatek

Dziwne dźwięki z koła

Post autor: kenji » ndz gru 07, 2008 18:57

Cześć

Poradźcie mi co to może być. Podczas skręcania jedno z przednich kół (konkretnie to od strony pasażera) dziwnie trzeszczy. Myślałem, że to opona, ale po krótkich oględzinach i sprawdzeniu ciśnienia w kole wyeliminowałem to. Amortyzator jest suchy. Co jeszcze powinienem sprawdzić?

Awatar użytkownika
Dystans6
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Re: Dziwne dźwięki z koła

Post autor: Dystans6 » ndz gru 07, 2008 19:04

kenji pisze:Cześć

Poradźcie mi co to może być. Podczas skręcania jedno z przednich kół (konkretnie to od strony pasażera) dziwnie trzeszczy. Myślałem, że to opona, ale po krótkich oględzinach i sprawdzeniu ciśnienia w kole wyeliminowałem to. Amortyzator jest suchy. Co jeszcze powinienem sprawdzić?
Nie wiem czy to akurat to ale jak zmieniales na zimowki to moze ta blacha , która osłania tarcze hamulc. moze trzec ja tak mialem jak sie odksztalcila a doszukiwalem sie nie wiadomo czeego .Gorsza rzecz to przegub on przy skretach trzeszczy zwlaszcza jak sie w zakrecie na skreconych kolach dodaje gazu zobacz osłony przegbów no albo trzeba bedzie wymienic tyle ode mnie moze byc cos innego ale to co mi na szybko przychodzi do głowy to to ... sprawdz jeszcze klocki hamulc..

Awatar użytkownika
kwietek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: kwietek » ndz gru 07, 2008 22:00

Dystans6 pisze:Nie wiem czy to akurat to ale jak zmieniales na zimowki to moze ta blacha , która osłania tarcze hamulc. moze trzec ja tak mialem jak sie odksztalcila a doszukiwalem sie nie wiadomo czeego

miałem dokładnie to samo, takie nieprzyjemny trzeszczący dźwięk przy skręcaniu w prawo, wystarczyło zdjąc koło i odgiąć tą blachę.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”