autor: karol_zary » pn gru 08, 2008 23:16
witam . mam do was następujące pytanka. Mianowicie zamierzam kupić Golfa III TDI z silnikiem AFN . Mam właśnie takiego na oku. Mianowicie jest to wersja GT z 96 roku z klimą w świetnym kolorze , którym ja nazywam perłowym nie srebrnym lekko wpadającym w niebieski.Ale do rzeczy . Jest właśnie taki Golfik do sprzedania . Jest on lekko zmodyfikowany: posiada większe turbo-robiła to firma digi-tec z Recklinghausen, niestety nie mogę powiedzieć jakie bo nie chce kłamać , ma wirusa od firmy ABT. Poza tym bardzo delikatnie upiększony. Wtryski wg właściciela są oryginalne.Tak samo intercooler. Twierdzi on ,że auto ma ok. 160 KM, choć nie ma żadnych wykresów z hamowni. Autko ma przejechane - buda ok.280 tyś , a silnik ok.220.Książka serwisowa do ok.240 tyś km . 20 tyś km temu nowe paki , rozrząd , itd. Poza tym ma hamulce od G60-2 miesięczne oraz dystanse z tyłu itd. Gość twierdzi ,że autko świetnie jeździ-mówi ,że każdy zwykły AFN + wirus się chowa i tak samo dla porównania np. Vectra 2.0 16V. Zaznaczam , że podaje V max na poziomie 230 km/h! ! !Na pytanie czy dymi odpowiada ,że jak każdy diesel przy pedale w lampie tak lub np.170 autostrada + lampa , to wtedy tak.Papierów na to że był tuningowany w digi-tec nie ma , a to dlatego ,że było to auto pracownika , który je sobie tam zrobił , ale jest jedna pieczątka z digi-teca w książce. Jeśli mogę to doradźcie mi czy koleś jest wiarygodny , czy te autko będzie jeszcze jeździć przy tym przebiegu i tymi modami. I ile takie autko jest teraz warte?? Dodam ,że cena oscyluje ok. 2500 Euro