Olej w oslonach swiec (kablach WN)

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
PawelM
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Olej w oslonach swiec (kablach WN)

Post autor: PawelM » pt gru 12, 2008 15:53

Witam, dzis z ciekawosci zdjalem oslone i odpialem kable WN od swiec. Jakie bylo moje zdziwienie kiedy kocowki kabli byly jakby zanuzone w oleju (ok 2cm). Wyglada to tak jakby swiece byly zalane w oleju i tylko te gumowe oslony kabli WN je chronia od oleju.
Jak sie domyslam nie jest to normalne. przed zdjeciem pokrywy zaworow chcialem spytac czy moze ktos ma jakies podejrzenia badz mial podobny problem. Przypuszczam ze moze uszczelka pod pokrywa zaworow poszla sie kochac.

Z gory dzieki za kazdy odzew

Sprawa dotyczy silnika 1.4 16v

PS. dodam ze silnik rzadko bo rzadko ale czasem ma takie chwile ze jedzie sie ze stala predkoscia i na ulamek sekundy traci zaplon tak jakbysmy wylaczyli na moment stacyjke, obroty spadaja i zaraz po tym wszystko wraca do normy.

Na Vagu nie ma juz bledu po tym jak wczoraj wymienilem sonde lamda. Autko czasem zakopci przy wyzszysz obrotach no i troche tego oleju ubywa ( wiem ze to norma w 1.4 ale nie wiem czy az taka).

Obrazek
SWAP 1.4 16v --> 1.9 TDI ASV 110KM
BLUE JAZZ
www.moto-poczesna.pl

oldstaszek
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: oldstaszek » pt gru 12, 2008 16:14

Jak słusznie zauważyłeś - uszczelka pokrywy zaworów.Innej możliwości nie ma... :pub:

mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...

Awatar użytkownika
PawelM
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: PawelM » pt gru 12, 2008 16:36

oldstaszek pisze:Jak słusznie zauważyłeś - uszczelka pokrywy zaworów.Innej możliwości nie ma... :pub:
Tak wlasnie mysle, musze zdjac pokrywke i zobacze co dalej.. Mialbym powod dlaczego traci olej w ilosciach wiekszych od normy...

[ Dodano: 12 Gru 2008 15:46 ]
Dzwoniac do sklepu o uszczelke wlasnie dowiedzialem sie ze tam nie ma uszczelki lecz sylikon :goof:

Obrazek
BLUE JAZZ
www.moto-poczesna.pl

memekk222
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: memekk222 » pt gru 12, 2008 17:06

DOKŁADNIE TAM JEST NA MASE USZCZELNMIAJACA.MALO TEGO W 14 16V NIENA ZWYKLEWGO DEKLA ZAWOROWEDO TYLKO JEST TAKI W KTURYM SA WAŁKI ZEZRZADU I TRZEBA ZOZPIASC PASEK RZOZRZADU.JEST TROSZKE PRZY TYM ROBOTY.A ZROBIC TRZEBA BO JAK NIE ZROBISZ TO POROZPUSZCZA CI KABLE ZAPLONOWE A ONE MAŁO NIE KOSZTUJA. TYLKO JAK BEDZIESZ CHCIAL WYKRECAC SWIECE TO ODESSAJ SOBIE Z NICH OLEJ BO CI CALY WLECI DO CYLINDRA :bigok: A TAK POZA TYM TO WSZYSTKIE 14 16V LUBIA SPIJAC OLEJ W DUZYCH ILOSCIACH. MAM TAKI CAŁY SILNIK W CZESCIACH.POZDRAWIAM CZESTOCHOWIAKA :helm:

Awatar użytkownika
PawelM
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: PawelM » pt gru 12, 2008 18:51

memekk222, nie pocieszyles mnie z tymi walkami... Gdyby to bylo jakies uszkodzenie to sie odezwe wzgledem jakis czesci jesli bys cos chcial sprzedac ;)
Pozdrawiam

Obrazek
BLUE JAZZ
www.moto-poczesna.pl

daaarek1
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: daaarek1 » pt gru 12, 2008 19:13

Witam.
Pozdrowienia dla sąsiada z Częstochowy. :bigok:
Wracając do tematu przerabiałem ten sam motyw rok temu u siebie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... ht=zalewie .
Naprawe przeprowadziłem u magików na Chełmońskiego i zapłaciłem 270 lub 290 zł.
Pozdr.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”