![grin :grin:](./images/smilies/grin.gif)
Dzięki za pompc
![pub :pub:](./images/smilies/pub.gif)
![Obrazek](http://images42.fotosik.pl/41/d6d0026cf8363324med.jpg)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nic nie trzeba lepić... Pompę można naprawić bez odkręcania z silnika (jak się wykręci jest wygodniej ale da się bez). Trzeba maksymalnie wepchnąć króciec do środka a potem dookoła po samym brzegu kołnierza obstukać delikatnie małym młoteczkiem i pompa jak nowa.GMS pisze:pozostaje tylko lepienie
pozdrawiam
A tak od strony praktycznej, bo tez mam problem z luźnym kruccem,Gebi pisze:Witaj!
Ja miałem też taki luz stało się to po wymianie sprzęgła - pewnie mechanik podczas podnoszenia silnika w coś zaje...ał tym krućcem i poszłoZauważyłem, że pedał hamulca był czasem twardy i podczas gaszenia auta telepało silnikiem. Kruciec umocowałem i uszczelniłem poxipolem, nałożyłem dwukrotnie warstwę kleju przy wyjściu tego króćca z pompy. Trzyma się wszystko super a opisywane objawy ustąpiły od ręki. Pozdro
Cisnienie ponżej 0,7 bara, poza tym turbinkado 2000 obr nie łąduje swojego cisnienia = grucha nie podciaga do konca - wiec wina vacumDario84 pisze:PinkFloyd, jakie masz podcisnienie przy vaccu ??
Zrob log turbiny, bedziesz widzial czy podcis jest odpowiednie, jesli bedzie za male to auto bedzie mialo pozniej moment max, i bedzie gorzej reagowalo na nacisniecie pedalu przyspieszenia.
Jesli masz podcis mniejsze jak -0,7 Bar to musisz uszczelnic.
benzyna w zupełności wystarczydaniellw pisze:-czym oczyscic kruciec przed klejeniem?
zrób z zapasem spoina będzie mocniejszadaniellw pisze:-czy klej nakladac tylko w okolice szczeliny kruciec-obudowa?
- czy z wiekszym zapasem pokleic tez częśc obudowy?
myślę że to niekoniecznedaniellw pisze:- a moze zazbroic dodatkowo siateczką z włókna szkalnego?
A czy taki wynalazek będzie ok do sprawdzenia podciśnienia: http://www.allegro.pl/item500582845_wak ... raper.html ??PinkFloyd pisze:Cisnienie ponżej 0,7 bara, poza tym turbinkado 2000 obr nie łąduje swojego cisnienia = grucha nie podciaga do konca - wiec wina vacum
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 47 gości