Problem z odpalaniem na cieplym silniku
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Problem z odpalaniem na cieplym silniku
Witam,
Mam problem z odpaleniem Golfa IV 1.6 16V
Gdy samochód jes zimny to odpala odrazu bez zadnych klopotów, lecz gdy sie nagrzeje to zaczynaja spadac obroty i falowac, Gdy go zgasze to juz nie moge odpalic, mozna go krecic i krecic az do bóu. Zas gdy sie ostudzi i bedzi znowu zimny, odpali bez problemu.
Wymienilem juz:
- czujnik halla
- czujnik temperatury (zielony)
- cewke z modulem
- swiece
sprawdz. rozrzad
pompa paliwa dziala
komputer nie pokazuje zadnego bledu jest OK
Nie mam juz pojecia co moze byc.
Moze ktos z was mial juz taki przypadek i wie o co chodzi.
Mam problem z odpaleniem Golfa IV 1.6 16V
Gdy samochód jes zimny to odpala odrazu bez zadnych klopotów, lecz gdy sie nagrzeje to zaczynaja spadac obroty i falowac, Gdy go zgasze to juz nie moge odpalic, mozna go krecic i krecic az do bóu. Zas gdy sie ostudzi i bedzi znowu zimny, odpali bez problemu.
Wymienilem juz:
- czujnik halla
- czujnik temperatury (zielony)
- cewke z modulem
- swiece
sprawdz. rozrzad
pompa paliwa dziala
komputer nie pokazuje zadnego bledu jest OK
Nie mam juz pojecia co moze byc.
Moze ktos z was mial juz taki przypadek i wie o co chodzi.
a pierścienie ? ja miałem to samo i okazało się, że cały silnik był zalany olejem. Ogólnie spotkałem się z opinią mechanika, że 1.6 16 V to jedne z gorszych silników w IV i mające wadę fabryczną dotyczącą ww. pierścieni oby nie to, bo koszta są spore ok 1600 zł chyba, że masz kogoś kto taniej zrobi pozdrawiam
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
RAFI-R19 czujnik ten zostal juz wymieniny.
Sebao88 to to raczej nie mozliwe bo wtedy mialby tez problemy z odpaleniem na zimnym silniku.
greg ja juz czyscilem przepustnice ale o co chodzi z tym zaadoptowac, bo tego pewnie nie zrobilem. A czujnok tem. jutro kupie i jeszcze taz wymnienie, ale watpie zeby ten byl trafiony bo kupillem czujnik oryginalny.
Sebao88 to to raczej nie mozliwe bo wtedy mialby tez problemy z odpaleniem na zimnym silniku.
greg ja juz czyscilem przepustnice ale o co chodzi z tym zaadoptowac, bo tego pewnie nie zrobilem. A czujnok tem. jutro kupie i jeszcze taz wymnienie, ale watpie zeby ten byl trafiony bo kupillem czujnik oryginalny.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Oki dzieki za pomoc, tylko w tamtym temacie chodzilo o przepustnice sterowana tez linka, a ja mam tylko elektryczna, rozumiem ze nie ma to znaczenia i tak i tak trzeba ja zaakceptowac.
[ Dodano: 20 Gru 2008 16:40 ]
Acha jeszcze jedno a czy czasem nie wykazywaloby mi bledu pod VAGiem jak by byla nie zaakceptowana przepustnica???
[ Dodano: 20 Gru 2008 16:40 ]
Acha jeszcze jedno a czy czasem nie wykazywaloby mi bledu pod VAGiem jak by byla nie zaakceptowana przepustnica???