Jakie spalanie?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
No niestety standard... w trasie 5-6l zależy od stylu jazdy a kiedyś średnią na odcinku ok 20km mialem 3,4l/100 wiec tez sie da ale to katowanie samochodu i wleczenie sie 70km/h (był korek i jechałem w sznurku za innymi ze stalą prędkością)
W mieście to juz nieciekawie.. co prawda trochę spadło spalanie jak klime wyłączyłem ale 8,5-9 to norma po mieście a ostatnio jeżdżąc w miarę spokojnie ale krótkie odcinki od sklepu do sklepu pożarł 10 a i po 12-13 tez widywałem tak ze na trasie bardzo oszczędny ale w mieście krótkie odcinki psuja całą zabawę.
Dla informacji autko trochę bardziej ropożerne bo TDI 1.9 130KM
W mieście to juz nieciekawie.. co prawda trochę spadło spalanie jak klime wyłączyłem ale 8,5-9 to norma po mieście a ostatnio jeżdżąc w miarę spokojnie ale krótkie odcinki od sklepu do sklepu pożarł 10 a i po 12-13 tez widywałem tak ze na trasie bardzo oszczędny ale w mieście krótkie odcinki psuja całą zabawę.
Dla informacji autko trochę bardziej ropożerne bo TDI 1.9 130KM
taaaa... ok, ale miłe to to nie było. PS nie próbuję nikomu opowiadać bzdur, bo nie mam w tym celu. Wiem ile mi do baku wchodzi i wiem ile jeżdżę. Poza tym - jak napisałem wcześniej, teraz jest ponad 5l/100 km, bo mi się silnik nie dogrzewa (albo coś).mirek272 pisze:.... i obudziles sie zalany potem.Czlowieku nie opowiadaj takich bzdur bo sie czytac nie chce.Niedlugo napiszesz ze pali ci 2 litry i to w miescie..szkoda gadac.
5 litrow jak spala na 100km to jest norma moim zdaniem i trzeba sie cieszyc ze nie 8 jak inne auta ( np mercedes c tyle mi palil na trasie ) a po miescie do 7 no bo to korki silnik niedogrzany plus ogrzewanie plus krotkie odcinki ( a mercedes po miescie to bylo 12 l ropy ) takze paliwo kosztuje srednio 3,5 wiec nikomu jak 20zl na 100km po trasie wiecej nie wyjdze a po miescie 25zl to sie trzeba cieszyc !!!
KUKI
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
kuki30, poniżej 4 litrów na setke he he chyba z dużej górki na luzie i pełnych żaglach z bajek wyrosłem a od wciskania kitu jest szklarz .mam sdi w idealnym stanie i jego rekord w trasie to 4,3 przy prędkościach nie większych niż 100 /h.no cóż każdy żyd swój towar chwali .
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
- research1
- Użytkownik
- Kontakt:
merc od moich rodziców w202 (c-klasa z 97r.) silnik 220 Diesel (95KM) z automatem po mieście w zimie pali 11 litrów na 100km przy dość krótkich odcinkach. Dynamiki to auto w ogóle nie ma, od 0 do 100km/h rozpędza się w 17,1 s.matuz pisze:a jaki Merc dokładnie ( bo kiedyś myślałem intensywnie nad zakupem)??
dokladnie taki merc jak tu kolega napisal c220 automat a jak sie przesiadlem z merca do golfa sdi to jakbym mial tdi sto razy lepiej chodzil merc to zolw badziewie itp tylko ta gwiazdka na masce mi sie podobala:) ; a ja nie mowilem o spalaniu ponizej 4 l golfa tylko pisalem ze 4,5 mi sie udalo a tak to 5 , tez w bajki nie wierze
[ Dodano: 17 Gru 2008 18:44 ]
[ Dodano: 17 Gru 2008 18:44 ]
moze kolega zle odczytal bo ja tam napisalem ze 3,5 ale to mi chodzilo ze po 3,5 zl kosztuje litra ropy i dalej napisalem ze mi sie udalo 4,5 l spalic na 100km ale prawie usnalem za kierownica i ledwie co gazu dodawalem to jest meczarnia a nie jazda, a ostatnio to mi wyszlo 5 l na trasie po miescie 7, pozdrowielblad2 pisze:kuki30, poniżej 4 litrów na setke he he chyba z dużej górki na luzie i pełnych żaglach z bajek wyrosłem a od wciskania kitu jest szklarz .mam sdi w idealnym stanie i jego rekord w trasie to 4,3 przy prędkościach nie większych niż 100 /h.no cóż każdy żyd swój towar chwali .
KUKI
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
kuki30, moje małe 69 kucy przy ostrej męczarni w mieście jeżdze w traperach i noga troche waży rekordowo pobrał8,5 litra (nie przeliczałem tego na promile bogłowa mogłaby rozboleć)-żarcik.ogólnie nie mam powodów do narzekań chodzi jak dzidzia za rączkę .rekord z full ładunkiem osobowym i pełnym bagażniku w trasie łyknął 5,8l/100 prędkość max przy tej obsadzie 170/h aż byłem w szoku więc co tu narzekać oby tak dalej .pozdro.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
no tak no ja jechalem do austrii ostatnio full ladunek tez to mi tak z na pelnym baku przejechalem 950km czyli jakies 5 z czym wyszlo ale jechalem ok 140km/h, kiedys jechalem sam do belgii i caly czas 170 km/h (zaznacze ze to jest predkosc maksymalna tego pojazdu) to mi spalil 7 takze ma fazy rozne, ale tez nie narzekam nie psuje sie ani nic jezdzi i jezdzi, tylko troche mnie wkurza ze moj brat ma audi a3 tdi 110 i jemu pali tylko o litr wiecej niz mnie a przyspieszenie i osiagi o niebo lepsze, troche mnie irytuje ten sdi ale sie przyzwyczaic idzie, szkoda mi sprzedac bo dobre auto nie psuje sie i wogole jest niezawodne, pozdrawiamwielblad2 pisze:kuki30, moje małe 69 kucy przy ostrej męczarni w mieście jeżdze w traperach i noga troche waży rekordowo pobrał8,5 litra (nie przeliczałem tego na promile bogłowa mogłaby rozboleć)-żarcik.ogólnie nie mam powodów do narzekań chodzi jak dzidzia za rączkę .rekord z full ładunkiem osobowym i pełnym bagażniku w trasie łyknął 5,8l/100 prędkość max przy tej obsadzie 170/h aż byłem w szoku więc co tu narzekać oby tak dalej .pozdro.
KUKI
A właśnie kolego że się da. :green_fuck:mirek272 pisze:.... i obudziles sie zalany potem.Czlowieku nie opowiadaj takich bzdur bo sie czytac nie chce.Niedlugo napiszesz ze pali ci 2 litry i to w miescie..szkoda gadac.
Ja średnio mam spalanie 4,5 l/100km, ale ostatnio chciałem sprawdzić ile zejdę najmniej. Zrobiłem 898km zalałem 34,5 litra. Fakt, że tak się bardzo jeździć nie da bo max w trasie to było 110km/h a normalnie tak około 90km/h.
Były w tym 4 odcinki po 160km i reszta max 60km a min 25km.
[ Dodano: 18 Gru 2008 20:59 ]
Proponuję zmienić na TDIwielblad2 pisze:mam sdi w idealnym stanie i jego rekord w trasie to 4,3 przy prędkościach nie większych niż 100 /h.no cóż każdy żyd swój towar chwali .
[ Dodano: 18 Gru 2008 21:02 ]
I koledzy kolega Matuz mógł mieć taki wynik. Wcześniej pewnie też bym nie uwierzył, ale teraz
Seryjny AFN + 216-ki + lekki program by g-lab= 312 Nm i 145 KM
Nowy właściciel golfa GT TDI memberlist.php?mode=viewprofile&u=89406
Nowy właściciel golfa GT TDI memberlist.php?mode=viewprofile&u=89406
Golf IV, silnik AHF(110KM) jazda po Wrocławiu, bez trasy, ale odcinki minimalne to 9km(tyle mam do pracy), często większe, więc silnik raczej zagrzany eksploatuję, zużycie ok 6,4-6,7l ON/100km. Mniej więcej zgadza się z tym, co pokazuje komputer, który delikatnie zawyża.
Ma go ok 1,5 miesiąca i jeszcze nie wystawiłem nosa z Wrocławia, więc nie wiem, ile pali na trasie, ale odnnosząc się do wskazań komputera, to mogę się spodziewać ok. 5l/100km.
Aha, auto 3d, opony zimowe 185/65R15
Ma go ok 1,5 miesiąca i jeszcze nie wystawiłem nosa z Wrocławia, więc nie wiem, ile pali na trasie, ale odnnosząc się do wskazań komputera, to mogę się spodziewać ok. 5l/100km.
Aha, auto 3d, opony zimowe 185/65R15