1.8 ADZ 66kw warto tuningowac?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
1.8 ADZ 66kw warto tuningowac?
witam jak w temacie warto kombinowac (tuningowac ) z tym silnikiem czy dac mu spokoj :]
wiem wiem temat byl juz napewno poruszany ale szukalem i nie znalazem odpowiedzi ktora by mnie w 100% satysfakcjonowala licze na szczere odpowiedzi a nie typu "wez poszukaj" bo szukalem i nie znalazlem
silnik jest w dobrym stanie
a czy jest to mozliwe/normalne ze ten golf jedzie 210 bo jechalem tyle na A4 i jeszcze mogl
pozdrawiam
wiem wiem temat byl juz napewno poruszany ale szukalem i nie znalazem odpowiedzi ktora by mnie w 100% satysfakcjonowala licze na szczere odpowiedzi a nie typu "wez poszukaj" bo szukalem i nie znalazlem
silnik jest w dobrym stanie
a czy jest to mozliwe/normalne ze ten golf jedzie 210 bo jechalem tyle na A4 i jeszcze mogl
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn gru 22, 2008 23:07 przez elou11, łącznie zmieniany 4 razy.
- Dawca_Nerek
- Forum Master
raczej ??? to wiecej jak 180 leciec nie moze..przy 210 to bys chyba obrotek zamykał :X Licznik przekłamuje, albo ty kłamiesz, albo nie wiesz co masz za silnik. Zeby polecial 210 musial by miec conajmniej 120km.
Ostatnio zmieniony wt gru 23, 2008 18:08 przez chosen, łącznie zmieniany 1 raz.
Bardzo wyszukana teoria. Czy jest jakiś przelicznik do tego ?chosen pisze:Zeby polecial 210 musial by miec conajmniej 120km.
Moja Cordoba jak jeszcze nie była moja w drodze na majóvwke 2007 na obwodnicy białobrzeskiej przy 200km/h dawała mi długimi z tyłu i pocisnęła wtedy 220, czyli mówiąc wprost zamknęła budzik. Silnik 1,6 AFT, olej Mobil1 5w50. Opony 195/50 czyli SERIA.
[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=176956[/url]
Moje 2 limitowane dzieciątka - Wolfsburg i Fire
Moje 2 limitowane dzieciątka - Wolfsburg i Fire
Kolego przejedz się z GPS-em i sprawdź ile ci licznik przekłamuje fizyki sie nie da oszukaćpiotrzee pisze:Bardzo wyszukana teoria. Czy jest jakiś przelicznik do tego ?chosen pisze:Zeby polecial 210 musial by miec conajmniej 120km.
Moja Cordoba jak jeszcze nie była moja w drodze na majóvwke 2007 na obwodnicy białobrzeskiej przy 200km/h dawała mi długimi z tyłu i pocisnęła wtedy 220, czyli mówiąc wprost zamknęła budzik. Silnik 1,6 AFT, olej Mobil1 5w50. Opony 195/50 czyli SERIA.
Niedługo pewnie ktoś wyskoczy że fiatem 126p zamknął licznik pod górkę
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Mam prośbę mozemy wrocic do tematu?
Zaraz mozemy rozpętać wojnę na temat "kto ile widzial na liczniku". Takie kwestie mozna poruszać na gieldzie samochodowej przy tlumie gapiow i mniej okrzesanych mlokosow. Szkoda na to czasu, bo nic to nie wnosi konstruktywnego do dyskusji.
A z silnikiem ADZ lepiej dać sobie spokoj. Tuning jest nieoplacalny. Swap wychodzi taniej i lepiej.
Zaraz mozemy rozpętać wojnę na temat "kto ile widzial na liczniku". Takie kwestie mozna poruszać na gieldzie samochodowej przy tlumie gapiow i mniej okrzesanych mlokosow. Szkoda na to czasu, bo nic to nie wnosi konstruktywnego do dyskusji.
A z silnikiem ADZ lepiej dać sobie spokoj. Tuning jest nieoplacalny. Swap wychodzi taniej i lepiej.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Re: 1.8 ADZ 66kw warto tuningowac?
jaaaasne:P:P mam 1,8 ABS (praktycznie identyczny silnik jak ADZ) w MK2 i leciałem już 170, natomiast maxa nie sprawdzałem (nie ma za bardzo gdzie, tym bardziej że szkoda punkcikami ryzykować:P) i śmiem twierdzić że 180-190 to jest absolutny max dla tego silnika w MK2, w MK3 w takim razie na pewno nie pójdzie więcej jak 180-185.elou11 pisze: a czy jest to mozliwe/normalne ze ten golf jedzie 210 bo jechalem tyle na A4 i jeszcze mogl
- Direct
- Ma gadane
- Kontakt:
210 to trochę dużo jak na ADZ w mk3 , zwłaszcza że samo mk3 jest cięższe od mk2....według mnie nie dało by rady....a przy prędkościach powyżej 120km\h nie ufaj licznikowi....bo pewnie i tak koła masz inne niż fabryka zamontowała, a to jest jeden z powodów okłamywania licznika
A jeśli chodzi o podnoszenie mocy to zawsze dla własnej wiedzy warto się pobawić....tylko zaznaczam że zabawa nie jest tania. SWAP jednak taniej wychodzi
A jeśli chodzi o podnoszenie mocy to zawsze dla własnej wiedzy warto się pobawić....tylko zaznaczam że zabawa nie jest tania. SWAP jednak taniej wychodzi
Ostatnio zmieniony sob gru 27, 2008 10:10 przez Direct, łącznie zmieniany 1 raz.