Gdzie jest termostat ??? 1,6 ABU
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Termostat masz z przodu silnika pod alternatorem, jeśli masz wspomaganie musisz odkręcic pompe wspomagania, jeśli nie to 15min roboty. Na bloku silnika po lewej stronie (stojąc przodem do silnika) przy pompie wody masz plastikowy króciec mocowany na dwie śrubki jest połączony z plastikowym kolankiem i dolnym przewodem ukł. chłodzenia od chłodnicy.
Witam koledzy.Termostat masz z przodu silnika pod alternatorem, jeśli masz wspomaganie musisz odkręcic pompe wspomagania, jeśli nie to 15min roboty. Na bloku silnika po lewej stronie (stojąc przodem do silnika) przy pompie wody masz plastikowy króciec mocowany na dwie śrubki jest połączony z plastikowym kolankiem i dolnym przewodem ukł. chłodzenia od chłodnicy.
paulek87, kolego tak jest w KR albo w 1.6 w mk2. Natomiast w ABU czyli 75ps jest tak jak napisal kolega wyzej
Termostat jest w krudzcu ktory przykrecony jest do glowicy od strony skrzyni biegów.
Z chlodnicy idzie wąż do krudzca. Nachodzi on na taki maly krudziec ktory jest przykrecony do glowicy. Musisz odkrecic ten mniejszy od wiekszego i tam znajduje sie termostat.
pozdrowionka i wesolych
BB (borówka, bandit ...)
- LASOT-A
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Radek90 pisze:Jak go wyjąć i gdzie sie znajduje ???
Termostat wymień na Wahler, inne z reguły źle działają.Masac81 pisze:Termostat jest wmontowany w krociec wodny,tu z boku silnika.Musisz rozkrecic krociec,bo termostat jest w srodku.
Brillantschwartz perleffect - LA9V
Jeżdże nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie... Jedziesz?
Jeżdże nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie... Jedziesz?
Jeżdżę ABU trzecią zimę i moja rada jest taka: Zostawcie go w spokoju,szkoda czasu i pieniędzy,wszystko jest OK ! Pewnie ogrzewanie na full,nawiew na 2 albo więcej to tak jakby jechać z włączonym wentylatorem chłodnicy do tego lodowate powietrze owiewa silnik i chłodnicę to ile niby ma być!!! Przyjdzie wiosna będzie 90st. POZDROWINIA i UDANEGO SYLWESTRA!!
Jak coś piszę to znaczy,że wiem (albo mi się wydaje)!
z tym napewno sie nie zgodzeMWSAP pisze:Jeżdżę ABU trzecią zimę i moja rada jest taka: Zostawcie go w spokoju,szkoda czasu i pieniędzy,wszystko jest OK ! Pewnie ogrzewanie na full,nawiew na 2 albo więcej to tak jakby jechać z włączonym wentylatorem chłodnicy do tego lodowate powietrze owiewa silnik i chłodnicę to ile niby ma być!!! Przyjdzie wiosna będzie 90st. POZDROWINIA i UDANEGO SYLWESTRA!!
co by bylojesli bylby mroz -20 wtedy nie mial by nawet minimalnej temp.
Przy tych temp powietrza temp silnika powinna byc okolo 90 stopni.
Ja jezdze juz 4 vw i nigdy nie spotkalem sie z czyms takim. Nawet w polo coupe gdzie mialem silnik 1.0 45kM a jezdzilem nim jak byly mrozy 20 stopni
pozdro
BB (borówka, bandit ...)