(mk2)Tłuste i parujące szyby...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nagrzewnica wymieniona,kupiłem na allegro za 40zł i pasuje jak ulał noi grzeje co najważniejsze,choć wydaje mi się,że ta stara kiedys lepiej grzała,aha i troszke smierdzi,ale moze to od nowości i kiedyś przestanie.Zajęło nam to ze szwagrem 2,5h samo zdejmowanie,przy okazji parę zaczepów się pourywało,ale myślę,że to nie zaszkodzi,bo siedzi dość sztywno w obudowie.Ze składaniem poszło nieco lepiej bo w godzinę auto było gotowe do wyjazdu.Mam jeszcze jedno pytanie,ponieważ przy nagrzewnicy był taki cienki pasek z gąbki który powinien być chyba założony razem z nią do obudowy,a ja go nie założyłem,czy to ma duże znaczenie czy też nie musi tam być?Stara nagrzewnica ten pasek miała stopiony,bo tylko ślad po nim został.
-
- Forum Master
nagrzewnica w srodku powinna miec taka spirale, taki slimak. chodzi o przewody, w ktorych jest woda. ma to na celu zatrzymanie ciepla, spowolnienie go i lepsze oddawanie go do otoczenia. a tanie podrobki czesto tego nie maja i moze przez to wlasnie slabiej grzac... lub moze byc troszke inaczej skonstruowana sama nagrzewnica i moze byc po prostu mniej wydajna.
-
- Forum Master