[MK3][zawieszenie] Amortyzatory przód w MK3 GTI 8v

Wszystko na temat modyfikacji zawieszenia - gwinty, zawieszenia sportowe, pneumatyczne itp.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

Awatar użytkownika
Huberttt
Nowicjusz
Nowicjusz

[MK3][zawieszenie] Amortyzatory przód w MK3 GTI 8v

Post autor: Huberttt » czw gru 11, 2008 17:53

Po wymianie amortyzatorów z przodu auto znacznie się podniosło. Amortyzatory jakie zostały zamontowane to SACHS 170 128 Audi VW Seat 07337. Ogólnie miałem do wyboru dwa rodzaje amorów jedne były krótsze od tych co były a drugie takiej samej długości . Zamontowałem te o tej samej długości żeby auto nie było za niskie. Czy to normalne że się podniósł czy zostały za montowane nie te amortyzatory, czy może jest kilka rodzai poduszek i to mogło mieć wpływ. Mam jeszcze pytanie do posiadaczy MK3 GTI 8V na oryginalnym zawieszeniu mianowicie jaką macie odległość pomiędzy nadkolem w najwyższym punkcie a ziemia.

pozdr
Hubert
Ostatnio zmieniony czw gru 11, 2008 17:54 przez Huberttt, łącznie zmieniany 1 raz.

Nie sztuką jest rozpędzić samochód, sztuką jest nim wyhamować.

Awatar użytkownika
Kapibara
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Kapibara » czw gru 11, 2008 20:40

normalne, posmigaj troche to troche sie obniza, oczywiscie nei wykluczone ze sa zle zalozone ale narazie bym smigal

Awatar użytkownika
Huberttt
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Huberttt » czw gru 11, 2008 22:17

Właściwie też tak pomyślałem, że może się jeszcze ułoży wszystko i trochę się opuści. Sam tego nie wymieniałem ale konstrukcja tego jest tak prosta, że nie wiem czy da się to źle złożyć :)

Nie sztuką jest rozpędzić samochód, sztuką jest nim wyhamować.

Awatar użytkownika
AdiWRoc
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: AdiWRoc » pt sty 02, 2009 23:01

dobrze złożyłeś tylko zapomniałeś o jednym ważnym fakcie - dałeś nowe amorki z przodu a z tyłu zostało to co było i teraz przód masz wyżej a tył z racji częściowego zużycia masz klapnięty w stosunku do przodu :bajer: u siebie wsadziłem nowy przód gazowo olejowy i też "stoi dumnie" hehe : :helm: wbrew temu co kolega napisał - prędko nie siądzie w dół ;) jeżdże od wakacji i coś nie widze żeby sie obniżył

Moje XX Jahre viewtopic.php?f=88&t=391092" onclick="window.open(this.href);return false;
Sarkazm TEAM Member
"Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ... "

haps
Forum Master
Forum Master

Post autor: haps » sob sty 03, 2009 01:12

AdiWRoc, dokladnie...

mialem tak kiedys w uniaku, tez zalozylem sachsa gaz-olej na przod i tez przod wywalilo do gory i juz nie opadlo... jak bardzo Cie to denerwuje to moze krotsze springi, tyle ze wtedy amorki szybciej wyleja..

Awatar użytkownika
Maciek23
Forum Master
Forum Master

Post autor: Maciek23 » sob sty 03, 2009 16:43

haps pisze:to moze krotsze springi, tyle ze wtedy amorki szybciej wyleja..
Zly pomysl bo po co wtedy nowe amorki zakladac jak maja wylac. Lepiej dokupic tyl nowki sztuki.
Dlatego ja kupuje caly kit niedlugo :bigok:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenia”